Nieuws

Oude bekenden ASWH en Scheveningen treffen elkaar

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer ASWH-SVV Scheveningen.

ASWH werd gedurende de tweede helft van het vorige seizoen steeds sterker, waarmee het een play-off ticket om promotie naar de Tweede Divisie afdwong. Zeven van de laatste negen competitieduels in 2018/’19 werden door ASWH in winst omgezet (G1, V1), waarna OFC en Lienden in de play-offs aan de kant zijn geschoven. Een droomscenario voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht, die één punt verzamelde in de eerste twee speelronden in de Tweede Divisie. In de seizoen ouverture werd op eigen veld gelijkgespeeld tegen Spakenburg (1-1) om vervolgens onderuit te gaan in een uitduel met VV Katwijk (3-0).

De manschappen van trainer Rogier Veenstra (foto) zullen blij zijn dat er in speelronde drie weer een thuisduel op de rol staat, want in eigen huis is de ploeg in competitieverband al maanden niet te kloppen. Op 16 maart 2019 was Harkemase Boys de laatste die bij ASWH drie punten meenam (2-3). ASWH zal de drie zeges en twee gelijke spelen sindsdien aanstaande zaterdag een goed vervolg willen geven tegen SVV.

En die ploeg staat na twee duels nog op nul punten. Katwijk (0-2) en HHC (1-0) versloegen de Scheveningers, en met name het verlies tegen HHC in blessuretijd zal hard zijn aangekomen. Scheveningen is de enige ploeg die dit seizoen nog niet trefzeker was. Nooit bleef een club de eerste drie speelronden van een Tweede-Divisie jaargang zonder treffer, dus de club zal er alles aan willen doen om dat te voorkomen.

De laatste keer dat Scheveningen en ASWH elkaar troffen in competitieverband dateert van twee seizoenen geleden. In de Derde Divisie zaterdag van 2017/’18 stond op 24 februari ASWH-Scheveningen op het programma, dezelfde ontmoeting als aankomend weekeinde. De gasten trokken destijds met 0-3 aan het langste eind. Dat zal de Haagse burger moed geven, maar het is nog de vraag hoeveel sterker ASWH sindsdien is geworden.