Nieuws

Oudgediende Verhoeven ook voor De Dijk meer dan een keeper

Hugo Borst noemde Jeroen Verhoeven ooit de hoop voor alle dikke kinderen om ooit nog betaald voetbal te halen. Maar sindsdien wordt er minstens zo hard voor de keeper gejuicht als om hem gelachen.

Intussen keept Verhoeven in de herfst van zijn carrière aan de dijk in Schellingwoude, bij de plaatselijke ASV. Je kunt het uitbollen noemen voor een 37-jarige, maar intussen speelt hij met de Amsterdammers wel om de enige nationale titel die op zijn rijke palmares nog ontbreekt.

Binnen een tijdsbestek van tien jaar kan Verhoeven de Eredivisie (Ajax), Eerste Divisie (FC Volendam), Tweede en Derde Divisie (De Dijk) en KNVB Beker (Ajax) winnen. Nooit eerder vertoond in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. En zal ooit iemand hem dat na kunnen doen?

Record
Om nou te zeggen dat het record binnen handbereik ligt, is na één speelronde natuurlijk overdreven. Maar Verhoeven heeft de start in de Tweede Divisie in elk geval niet gemist. Ook zonder de aan zijn arm geblesseerde Jack Tuyp werd gewonnen, al gebeurde dat pas op de valreep bij VVSB (1-3).

De Dijk wordt gezien als belangrijke outsider voor de titel. En als één van de weinige ploegen die de stap naar de Jupiler League wel aan zou durven. Tegen VVSB speelde het elftal van Jochem Twisker geduldig, wat pas in de extra tijd van het duel werd uitbetaald.

Routine
Ondanks de vele gemiste kansen om het duel veel eerder te laten kantelen, was er geen enkel teken van paniek te bespeuren bij De Dijk toen de tijd begon te dringen. Mede door de routine die de ploeg herbergt, met Verhoeven voorop.

Zeker in de openingsfase had de promovendus het even moeilijk, maar met een aantal knappe reddingen hield Verhoeven zijn ploeg in de wedstrijd. Alleen op een kiezelhard schot van Loyd van der Wilden moest hij zich gewonnen geven.

Libero
Waar Verhoeven als reserve bij Ajax een belangrijke rol vertolkte in de kleedkamer, is hij bij De Dijk ook meer dan een keeper. Met zijn spelhervattingen en verre uitgooien fungeert hij zowat als libero, een mannetje extra dat de ploeg er op moeilijke momenten net even doorheen kan slepen.

Tot de laatste minuut van de wedstrijd leek ook VVSB-keeper Ruben Valk met een aantal weergaloze reflexen aanspraak te maken op een plek in het Elftal van de Week. Maar ondanks de bekende pesterijtjes van de supporters om zijn postuur, lachte uiteindelijk toch zijn collega weer als laatst…