Nieuws

Pascal Bosschaart vertrekt bij IJsselmeervogels

Pascal Bosschaart (foto) stopt binnenkort als assistent-trainer bij IJsselmeervogels. De oud-prof combineert die taak sinds deze zomer met een rol als assistent-trainer bij SC Cambuur. Hij heeft de technische commissie laten weten deze twee functies niet te kunnen combineren. De Rotterdammer stopt zodra de club een opvolger gevonden heeft.

,,Dat we Pascal ooit zouden verliezen aan het profvoetbal, was iets dat we al hadden ingecalculeerd”, aldus het hoofd van de technische commissie André van Diermen op de officiële website van de club. ,,Gezien zijn staat van dienst als voetballer, het feit dat hij zijn tactisch vermogen ook als trainer weet over te brengen én zijn ambities, konden we dit verwachten. Ook zijn samenwerking met Ted Verdonkschot en de overige staf was altijd goed en professioneel.”

IJsselmeervogels begint zaterdag aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. ,,Dat dit bericht zo vlak voor de start van de competitie komt, is lastig, maar niet onoverkomelijk. Al met al maakt de overstap ons vooral trots, aangezien we een toekomstige toptrainer de eerste stappen hebben kunnen laten zetten in het trainersvak.”