Nieuws

Paul Kok kan debuteren voor Koninklijke HFC

Paul Kok kan tegen ASWH debuteren voor Koninklijke HFC. De linksback is immers door de KNVB per direct speelgerechtigd verklaard voor de Haarlemmers. De 24-jarige linksback trainde al enige tijd mee met de selectie van trainer Gertjan Tamerus.

De verdediger werd geboren in Hoorn, waar hij door AZ in de jeugdopleiding van VV De Zouaven werd ontdekt. In 2011 maakte het toenmalige talent de overstap naar Alkmaar, maar twee seizoenen later volgde al een verhuurperiode aan Telstar. In Velsen-Zuid debuteerde Paul Kok onder trainer Marcel Keizer in het profvoetbal. Aan het eind van die competitie volgde de overstap naar Oss, om vervolgens in 2016 terug te keren naar Noord-Holland, waar de linksbenige speler zich verbond aan FC Volendam.

Afgelopen zomer bleef een contractverlenging uit, waardoor Kok ervoor koos om zijn conditie op peil te houden bij Koninklijke HFC, maar ook rond te kijken in het betaalde voetbal. Zo deed hij bijvoorbeeld enkele duels mee met een ‘werklozenploeg’ van de VVSC om zichzelf te promoten en liep hij stage bij 1. FC Slovácko in Tsjechie, maar vanwege de taalbarrière zag hij van een overstap. Vandaar dat er ruimte bleef voor de club uit Haarlem om hem aan te trekken. Aangezien de linksback geen verbintenis heeft in het betaalde voetbal, maar daar wel uit komt, is de sluiting van de transfernarkt voor hem niet geldig.

Op de foto is Paul Kok (rechts) namens FC Volendam tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in duel met Jaroslav Navratil.