Nieuws

Periodetitel binnen handbereik voor Excelsior Maassluis

Hoewel de club zelf is uitgespeeld, heeft Excelsior Maassluis de tweede periode en daarmee directe toegang tot het hoofdtoernooi van de strijd om de TOTO KNVB Beker voor het grijpen.

Door de afgelastingen van januari, worden de laatste twee inhaalwedstrijden gespeeld op Tweede Paasdag, 22 april. Hoewel in voetbal alles mogelijk is, kan Excelsior Maassluis dankzij de 4-0 zege op directe concurrent Koninklijke HFC de ontmoeting met van de Haarlemmers tegen De Treffers met redelijk vertrouwen tegemoet zien.

Dan moet de huidige nummer vier van de ranglijst met minimaal 6-0 winnen om zich de periodetitel toe te eigenen. Mocht het verschil vijf worden dan volgt er een beslissingsduel met Excelsior Maassluis. Bij elke zege met minder dan vijf doelpunten verschil of geen overwinning voor de Haarlemmers, is de periode voor Excelsior. De winnaar verzekerd zich overigens niet alleen van directe plaatsing voor het hoofdtoernooi om de TOTO KNVB Beker, maar ontvangt als prijs ook nog eens €10.000,-.

De stand is momenteel als volgt: Excelsior Maassluis heeft met 24 punten en een doelsaldo van +14 een beter uitgangspunt dan de Haarlemmers. Die hebben met één wedstrijd minder 21 punten een doelsaldo van +9.

Lees ook:

Reactie Dogan Corneille na Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 23 februari 2019

Reactie Gertjan Tamerus na Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 23 februari 2019