Nieuws

Personele perikelen bij Excelsior Maassluis

Binnen heel korte tijd had Excelsior Maassluis nieuws over Barry de Vreede, Hamit Alptekin en Vincent van den Berg. De laatstgenoemde hoopt een signaal af te geven.

Ooit was hij een groot talent van Arsenal, nu blijft Vincent van den Berg (foto) nog minimaal twee seizoenen speler bij Excelsior Maassluis. De 29-jarige aanvaller is daarmee de eerste die heeft aangegeven ook volgend seizoen voor de Tricolores uit te komen. De Maassluizer begint in juli al weer aan zijn zestiende seizoen in totaal en elfde bij de hoofdmacht van de club van Sportpark Dijkpolder. ,,Vanzelfsprekend ben ik erg blij met de verlenging en ik hoop dat dit een signaal is naar de andere spelers om ook te verlengen. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik talentvolle jongens graag wil helpen om zichzelf te ontwikkelen en het maximale uit zichzelf te halen.

Verder ziet Van den Berg dat er voldoende talent bij Excelsior rondloopt. ,,Ik vind het heel mooi om te zien dat de club nog steeds bruist van jonge talentvolle voetballers met ambitie. De jeugdopleiding draait weer op volle toeren net zoals toen ik in de jeugdopleiding zat onder leiding van Eric Gudde.

Voorts heeft assistent-trainer Barry de Vreede zijn contract met n seizoen verlengd. De Vreede is al bezig aan zijn vijfde jaar bij Excelsior Maassluis.

Daarentegen heeft Hamit Alptekin aangegeven zijn voetbalcarrire per direct te beindigen. De verdediger is al ruim anderhalf jaar aan het revalideren van een kruisbandblessure, maar is daar nog altijd niet van hersteld. Het was voor hem al de tweede kruisbandoperatie in een paar jaar tijd. ,,De motivatie om weer helemaal topfit te worden is op dit moment niet voldoende aanwezig. Verder heb ik het erg druk met mijn werk en ben ik ook nog vader in een jong gezin. De 28-jarige Maassluizer, die kampioen van zowel de Hoofd- als Topklasse werd, het algeheel amateurkampioenschap won en de Supercup op zijn naam schreef, beseft ook: ,,Ik zie mijzelf ook niet zomaar terugkomen op het niveau van de Tweede Divisie. Ik neem nu eerst een paar maanden rust. Daarna ga ik kijken wat ik wil doen.

Lees ook:

Niels Redert stopt aan het eind van het seizoen

Dean van Ooijen volgt Patrick Batist