Nieuws

Philip Ties is helemaal op zijn plek bij GVVV

Philip Ties (33) moest afgelopen zomer weg bij SV Spakenburg. Hoewel hij eigenlijk wilde blijven, is hij achteraf blij met de keuze van de beleidsbepalers. ,,Ik ben immers helemaal op mijn plek bij GVVV.”

Eerst de feiten: Ties speelde drie seizoenen in het blauwe tenue van Spakenburg en in die jaren pikte hij trouw zijn doelpunten mee. Vorig seizoen stokte de teller pas bij dertien treffers. Hij had het prima naar zijn zin en het was dan ook Ties’ bedoeling om bij Spakenburg te blijven. En in eerste instantie dacht de club er net zo over. ,,Dat ik toch weg moest, kwam redelijk uit de lucht vallen, want trainer John de Wolf had me een aantal keer gezegd dat ze me erbij zouden houden. Daar bleek uiteindelijk weinig van waar. Spakenburg wilde verjongen en jongens uit eigen jeugd meer kansen geven.”

Zijn gedwongen vertrek zorgde voor een flinke teleurstelling. ,,Maar achteraf ben ik er blij mee, want ik heb het nu prima naar mijn zin bij GVVV. Toen ik in 2016 weg ging bij HHC Hardenberg en in Utrecht ging wonen, heb ik ook al gesproken met GVVV. Maar toen kon ik ook naar Spakenburg en IJsselmeervogels. Als je uit het noorden komt, kijk je toch op tegen die clubs. Voor mij was toen snel duidelijk dat het één van die twee clubs zou worden.”

Wisselvallig

De transfer naar GVVV van de voorbije zomer heeft verschillende voordelen, want de aanvaller annex aanvallende middenvelder Philip Ties (foto) is duidelijk minder tijd kwijt aan het uitoefenen van zijn hobby. ,,De reistijd is minder geworden. Ik woon in Bunnik en ben binnen twintig minuten op de club. Naar Spakenburg was ik toch al gauw een uur onderweg. Ik heb een zoontje van 2,5 jaar en een dochter van drie maanden, waardoor het thuis drukker is. Mijn vrouw vangt veel op, maar ik had het er niet meer voor over om drie keer in de week lang in de auto te zitten. Ik vind voetballen op niveau leuk, maar niet meer ten koste van alles.”

Ties tekende een contract voor een jaar in Veenendaal. Dit seizoen wordt hij weliswaar 34 jaar, maar dat betekent niet dat hij al veel met zijn toekomst op voetbalgebied bezig is. ,,Ik zie het wel. Ik zit hier op mijn plek, maar mijn toekomst is afhankelijk van zoveel factoren. Ik heb rekening te houden met mijn thuissituatie, wat de club wil, mijn eigen plezier en ook mijn fysieke toestand. Ik ben momenteel hartstikke fit en heb het idee dat ik het nog jaren vol kan houden, maar ik heb door mijn werk niet alle tijd om het te onderhouden. Het totaalplaatje moet kloppen.”

De competitie is immers ook pas net begonnen. Hoewel GVVV uit bij Katwijk won, valt vooral de wisselvalligheid op in de eerste weken. ,,Dat klopt. Als we goed zijn, kunnen we het elke tegenstander lastig maken, maar aan aantal elftallen is gewoon verder dan wij. Als wij tussen plaats zes en acht eindigden, doen we het ontzettend goed. IJsselmeervogels heeft tot nu toe de beste indruk op me gemaakt. Verder hebben ook HHC en Katwijk hele goede ploegen, maar tegen IJsselmeervogels hadden we niets in te brengen. Als je hun opstelling zag… En dan misten ze iemand als Gwaeron Stout nog. Eén van de betere spelers in de Tweede Divisie, vind ik.”

Tekst: Tim Beck