Nieuws

Powel en Van de Beek bijzonder bij GVVV-De Treffers

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer GVVV-De Treffers.

Zaterdag treffen de huidige nummers tien en twaalf van de Tweede Divisie elkaar in Veenendaal: GVVV en De Treffers. Beide ploegen boekten in de eerste twee speelronden nog geen zege, maar afgelopen weekeinde wonnen zij voor het eerst dit seizoen. De Treffers deed dat door op eigen veld Jong Sparta Rotterdam met 3-1 te verslaan, GVVV won in Katwijk knap van de plaatselijke VV: 2-3.

De historie is in het voordeel van de bezoekers. De ploeg uit Groesbeek won immers vier van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen in de Tweede Divisie. GVVV kan zaterdag zelfs de eerste tegenstander worden waarvan De Treffers vijf keer heeft gewonnen in de Tweede Divisie (ook vier zeges op Jong Sparta). De club uit Veenendaal is dus één van de favoriete tegenstanders van De Treffers. En dat geldt ook voor Boy van de Beek (foto). De middenvelder – afgelopen zondag met twee assists en een doelpunt betrokken bij alle doelpunten van zijn ploeg – was in de laatste twee onderlinge ontmoetingen op Sportpark Panhuis direct betrokken bij drie van de vier Groesbeekse treffers (1 goal, 2 assists). En inderdaad, De Treffers trok in beide duels aan het langste eind.

GVVV beschikt sinds deze jaargang echter over de diensten van Berry Powel. De 39-jarige aanvaller – die 108 Eredivisiewedstrijden speelde en vijftien doelpunten op hoogste niveau maakte – was dit seizoen al goed voor twee doelpunten en twee assists in slechts 148 speelminuten. Gemiddeld is hij dus iedere 37 minuten direct betrokken bij een treffer. Mede door hem scoorde GVVV al zeven keer in drie duels, alleen koploper IJsselmeervogels maakte dit seizoen meer goals (12).