Nieuws

Promovendus TEC Tiel brengt selectie verder op peil

Nu de rentree van TEC in de Tweede Divisie een feit is, heeft de club uit Tiel de selectie verder op peil gebracht. Trainer Frits van den Berk heeft inmiddels acht nieuwelingen in zijn spelersgroep.

De 22-jarige Julian Calor is de zevende nieuweling van deze zomer geworden. De centrale middenvelder begon zijn voetballoopbaan bij VV Unitas en belandde via respectievelijk Willem II, de beloften van Brabant United en RKC Waalwijk bij Vitesse. In Arnhem speelde hij niet alleen in de Eredivisie, maar ook al met de beloften in de Tweede Divisie. Een jaar geleden dacht hij een vervolgstap te zetten door de kiezen voor SC Cambuur, maar zijn inbreng in de Keuken Kampioen Divisie bleef beperkt tot vijf wedstrijden, waarvan één als basisspeler.

De laatste nieuweling is Massimo Fonseca Hoogerwerf. De negentienjarige komt van het Poolse Zaglebie Lubin, dat actief is op het vierde niveau van dat land. Eerder was de centrumspits actief voor achtereenvolgens VV Eldenia, De Graafschap, Arnhemse Boys en NEC Nijmegen.

Op de lijst met door TEC gehaalde spelers staan nu: Maikel Verkoelen (27, Helmond Sport), Koen van der Biezen (33, TOP Oss), Rene Osei Kofi (27, clubloos), Aria Hashemi (25, UDI’19), Jesse Dibbets (25, OJC Roosmalen) en Dyon Hermanus (19, eigen jeugd).

De volgende speletrs hebben hun verblijf in Tiel verlengd: Daan Disveld, Michiel Zeller, Obi Onyeike, Gregory Viereck, David Felipe Lavin Vazques, Emre Gurguoglu, Nick Hak, Jan Schimmel, Wimilio Vink, Matthieu van den Assem en Matthijs van Gessel.

De foto is van Julian Calor na zijn Eredivisiedebuut voor Vitesse bij FC Groningen op 21 januari 2017.