Nieuws

Quick Boys is minder afhankelijk van Tommy Bekooij

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Quick Boys-Rijnsburgse Boys.

Met Quick Boys-Rijnsburgse Boys staan twee ploegen in goede doen tegenover elkaar, die bij het jubileum van de thuisclub uit Katwijk willen laten zien wie er het best in vorm is. De gastheren begonnen 2020 voortvarend met twee zeges op rij, maar verloren zaterdag op eigen veld van Jong Sparta. Sinds de onderbreking van het seizoen lijkt Quick Boys steeds minder afhankelijk van de doelpunten van Tommy Bekooij.

In de laatste drie duels had Quick Boys behalve Bekooij (2 goals) nog vier doelpuntenmakers: Ricardo Kuyvenhoven, Jan-Willem Kamp en de nieuwelingen Sabir Akachau-Achefay en Olaf van der Sande. In de zestien wedstrijden voor de winterstop, waarin Tommy Bekooy de helft van de treffers van Quick Boys voor zijn rekening nam (8 van de 16), had de ploeg ook slechts vijf verschillende doelpuntenmakers (exclusief eigen doelpunten). De kracht van Quick Boys lijkt na de winterstop dus steeds meer uit de hele ploeg te komen, iets wat trainer Edwin Grunholz ongetwijfeld kan bekoren.

Rijnsburgse Boys won in de laatste speelronde in een thriller van Excelsior Maassluis (4-3). De geel-zwarten zijn inmiddels zes competitieduels ongeslagen, een reeks van vier zeges en twee gelijke spelen. Alleen de nummers één en twee van de ranglijst, HHC en VV Katwijk, zijn momenteel langer zonder nederlaag. Het clubrecord in de Tweede Divisie staat op zeven opeenvolgende wedstrijden zonder verliespartij, wat de club twee keer eerder presteerde: in november 2017-januari 2018 en mei-september 2018.

De derby tegen Quick Boys is voor Rijnsburg de uitgelezen kans dit record te evenaren. Eerder dit seizoen werd het in Rijnsburg 3-1 voor Rijnsburgse Boys dankzij doelpunten van Jordi Strooker, Dani van der Moot en Jeroen Spruijt. Zij waren tijdens de afgelopen speelronde met doelpunten en assists ook al belangrijk voor De Uien.

Op de foto tracht Tommy Bekooij (midden) door de defensie van Jong Sparta te breken met links Joshua Sanches en rechts Tariq Dilrosun.