Nieuws

Quick Boys op zoek naar scorend vermogen in Rijnsburg

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Rijnsburgse Boys-Quick Boys.

De promoties van Noordwijk en Quick Boys naar de Tweede Divisie hebben in een korte periode geleid tot een grote toename van streekderby’s aan de kust. Nadat de supporters in de afgelopen weken twee keer werden getrakteerd op de Katwijkse derby en Noordwijk het in de afgelopen maand ook al twee keer opnam tegen Rijnsburgse Boys (competitie en beker), staat dit weekeinde de derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys op het programma. Een goede vijf kilometer scheidt de sportparken. Wederom wordt er dus een spetterende derby verwacht, ditmaal op Sportpark Middelmors.

In Rijnsburg is de stemming ongetwijfeld goed na de klinkende 2-5 overwinning van afgelopen weekeinde. Dani van der Moot was de grote man met een hattrick en een assist, maar ook de prestaties van Jeroen Spruijt (foto) verdienen complimenten. Hij was met twee assists en één doelpunt ook erg belangrijk voor de geel-zwarten. Door twee doelpunten in de laatste tien minuten besliste Rijnsburgse Boys het duel. En dat is niet voor het eerst, want de week ervoor scoorde Opoku voor Rijnsburg in de 86e minuut tegen Jong FC Volendam. Geen club was dit seizoen vaker trefzeker in de laatste tien minuten dan Rijnsburgse Boys (4 keer, net als HHC). Iets waartegen Quick Boys dus zich moet wapenen.

Dat is niet de enige zorg bij trainer Edwin Grunholz van Quick Boys. Zijn ploeg scoorde niet in de laatste drie wedstrijden en is al 293 speelminuten zonder treffer in competitieverband. Tommy Bekooij maakte het laatste competitiedoelpunt van de blauw-witten, in speelronde drie toen hij een hattrick liet aantekenen. Verder scoorde dit seizoen alleen Jesper de Vré (1 treffer in de eerste speelronde), want in speelronde twee maakte Jong Sparta tegen Quick Boys een eigen doelpunt. Geen Tweede Divisie-ploeg heeft dit seizoen minder verschillende doelpuntenmakers dan Quick Boys (2, net als Scheveningen). Toch lijkt er met Dennis Kaars en Tommy Bekooij genoeg scorend vermogen in de selectie te zitten.