Nieuws

Quick Boys pakt door met Kevin Jansen

In Kevin Jansen heeft Quick Boys al de derde nieuweling van deze winterstop aangetrokken. De club die strijdt tegen degradatie pakt dus duidelijk door om impulsen te geven aan de selectie.

De transfervrije middenvelder is na Olaf van der Sande (Spakenburg) en Sabir Achefay (Noordwijk) al de derde nieuweling in de spelersgroep van trainer Edwin Grünholz. De 27-jarige genoot zijn opleiding bij Feyenoord en speelde namens Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag enkele seizoenen in de Eredivisie. Ook kwam de verbindingsspeler meermaals uit voor diverse vertegenwoordigende elftallen.

Afgelopen seizoen maakte de geboren Hoogvlieter in de winterstop de overstap van NEC Nijmegen naar SC Cambuur. Bij de Friezen groeide Kevin Jansen uit tot een onbetwiste basisspeler in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Die prestaties leverden hem een buitenlands avontuur op bij Gol Gohar Sirjan FC in Iran. Onlangs keerde de middenvelder terug in Nederland en tekende een contract voor zes maanden op sportpark Nieuw Zuid.

Buitenkansje

,,Kevin is voor ons een buitenkansje die we graag aan onze selectie willen toevoegen”, aldus bestuurslid selectievoetbal Gert Pluimgraaff. ,,Met zijn kwaliteiten en ervaring zal hij de ploeg een impuls kunnen geven. Hij heeft zijn conditie de afgelopen tijd op peil kunnen houden bij Barendrecht, dus het is de verwachting dat Kevin op korte termijn zijn debuut op Nieuw Zuid kan maken. Wij zijn in elk geval erg blij dat we na de winterstop de beschikking hebben over een speler van zijn kaliber.”

Jansen heeft zich goed laten informeren over zijn nieuwe club. ,,Bekenden van mij in de voetbalwereld zijn vol lof over Quick Boys. Zo heeft Delano a Cohen een positief advies gegeven. Quick Boys is een grote club die in een mooie competitie met veel derby’s speelt. Ik denk dat de top van de Tweede Divisie niet minder is dan de onderkant van de Keuken Kampioen Divisie. Ik ben dan ook niet van plan om hier met twee vingers in de neus mijn wedstrijdjes te spelen.”

Op de foto is Kevin Jansen (rechts) als speler van SC Cambuur in duel met Amine Khammas van FC Den Bosch.