Nieuws

Raily Ignacio uitgeroepen tot Speler van de Maand in september

Raily Ignacio van AFC is uitgeroepen tot Speler van de Maand van de Tweede Divisie in september. Daarmee is hij de eerste winnaar van dit seizoen.

Bij de start van de competitie is op initiatief van deze officile site van de Tweede Divisie een verkiezing gestart om te komen tot de beste speler van deze competitie. Daartoe zijn alle trainers gevraagd om na afloop van elke wedstrijd de drie beste spelers van de tegenstander aan te wijzen en dan tevens aan te geven wie volgens hen de beste was, de n na beste en de twee na beste. Op basis van die beoordelingen wordt een algemeen klassement gemaakt. Met aan het eind van 2018/19 duidelijkheid wie zich cht de beste mag noemen.

Om er cachet aan te geven, wordt er ook elke maand gekeken naar degene die in dat tijdvak de beste beoordelingen van de tegenstanders heeft gekregen. Hierbij is de eerste speeldag (die nog in augustus was) toegevoegd aan de wedstrijden in september. De tussenstand na afloop daarvan wees uit dat Raily Ignacio het best heeft gepresteerd. De aanvaller van AFC is immers n van de doorslaggevende voetballers van de huidige koploper en tevens topscorer met liefst negen doelpunten. Daarvan maakte hij er vijf tot eind september.

Maar ook zijn verdere inbreng op de resultaten van de Amsterdammers mag niet worden onderschat. Recent zei Thomas van den Houten in een interview met deze site bijvoorbeeld: ,,In de winter kwam Raily erbij en toen is er veel veranderd. Hij is iemand die vanuit het niets een doelpunt kan maken. Je hoeft de bal maar naar voren te schieten en hij doet er wel iets mee. Een ander citaat van de linksback was: ,,We krijgen momenteel elke wedstrijd wel zeven of acht grote kansen. Dus als we achter komen, blijven we geloof houden in de overwinning. We hebben met Raily Ignacio en Yordi Teijsse dan ook spitsen waar iedereen bang van wordt.

De aanvaller heeft de titel Beste Speler van de Tweede Divisie in de maand september dus met recht verdiend.