Nieuws

Redert wil mee gaan doen met vriendenploegen

Barcelona-supporters keken op tegen het moment dat Xavi zijn afscheid bekend zou maken, Liverpool-fans hadden hetzelfde met Steven Gerrard en de mensen die Excelsior Maassluis een warm hart toedragen hadden graag gezien dat Niels Redert (33) tot in lengte van dagen zou blijven voetballen. Het clubicoon maakte deze week echter bekend aan het einde van het seizoen te stoppen.

Redert kan zijn werkzaamheden voor Excelsior Rotterdam, waar hij leiding geeft aan de sociaal-maatschappelijke stichting, het ouderschap en voetballen voor het eerste elftal van Excelsior Maassluis niet meer combineren. ,,Het is vaak rennen en vliegen op mijn werk. Door-de-weeks, maar ook op wedstrijddagen in het weekeinde. Verder ben ik met mijn 33 jaar niet meer de jongste, dus het was een mooi moment om deze beslissing te nemen.

Op verzoek gaat de middenvelder iets dieper in op zijn beweegredenen om aan het einde van het seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen. ,,Ik had ervoor kunnen kiezen nog twee jaar door te gaan bij het eerste elftal, maar het is goed zo. Excelsior Maassluis is een groot onderdeel van mijn leven en ik heb het nog steeds onwijs naar mijn zin, maar ik zit nu in een fase dat andere dingen nog belangrijker voor me zijn. Zoals werk en mijn gezin. Als Excelsior Rotterdam op zondag speelt, ben ik twee dagen kwijt in het weekeinde. En als ze op zaterdag spelen, moet ik direct door na mijn eigen wedstrijd. Ik ben hele dagen van huis en wil vaker thuis zijn bij die kleine.

HSV Hoek-uit

De betekenis van Redert voor Excelsior Maassluis, waarmee hij in 2016 algeheel amateurkampioen werd, blijkt mede uit de hartverwarmende reacties die hij kreeg nadat hij bekendmaakte aan het eind van het seizoen te stoppen. ,,Bij de club had ik intern al aangegeven dat het zomaar mijn laatste jaar zou kunnen worden, dus kwam het niet als een verrassing. Het liep wel even storm op mijn mobiel, want ik heb heel veel reacties ontvangen. Van spelers van andere clubs uit de Tweede Divisie, supporters van Excelsior Maassluis en jongens waar ik in het verleden mee heb gevoetbald. Een mooie erkenning voor wat ik heb bereikt bij de club.

Gevraagd naar zijn debuut voor het eerste elftal lacht Redert even. Het exacte seizoen van zijn eerste opwachting moet hij schuldig blijven, maar hij weet wel dat hij zijn competitiedebuut maakte uit bij HSV Hoek. ,,Ik viel in als rechtsback, wat niet echt mijn positie is. Zenuwen? Ik zal toen ongetwijfeld de nodige spanning hebben gehad. In die tijd speelden we onderkant middenmoot van de Hoofdklasse, toentertijd het hoogste niveau.

Hoewel het einde nadert, zal Redert de club niet helemaal los kunnen laten. Inmiddels is hij met de beleidsbepalers verkennende gesprekken gestart over een functie in de technische omkadering. ,,Ik wil eerst weten hoe dat is ingericht en hoe de organisatie staat, maar het ziet er positief uit. Ik vind het leuk om mee te denken, maar voor komend seizoen zal ik zeker nog geen actieve functie krijgen. Ergens eind januari zal ik uitsluitsel geven over wat ik precies wil.

Marouane Afaker

Redert heeft al zijn steentje bijgedragen aan het technische beleid van de club. ,,Ik heb vorig seizoen aangegeven dat er bij Excelsior Onder 19 een aantal interessante spelers liepen, waaronder Marouane Afaker. Jongens die tegen het eerste elftal aanhingen, maar het net niet zouden halen. Tegen Marouane zei ik: je bent van harte welkom. Door mijn werk bij Excelsior zijn die lijntjes uiteraard kort. Dat netwerk is interessant en handig.

De komende periode zal Redert zich desondanks met ziel en zaligheid blijven richten op het eerste elftal, want hij moet en zal positief afsluiten. ,,Wanneer we met Excelsior Maassluis een net seizoen neerzetten, dan is het geslaagd. Ik denk aan een plek in het linkerrijtje. En zelf wil ik natuurlijk ook mijn bijdrage blijven leveren. Of ik daarna blijf voetballen? We hebben een aantal vriendenploegen bij Excelsior Maassluis en het lijkt me leuk om daar eens in de tijd mee te doen. Maar eerst nog even genieten bij de selectie en dan aan het einde van het seizoen mooi en gezellig afsluiten met een geslaagd feest.

Tekst: Tim Beck

Lees ook:

Niels Redert stopt aan het eind van het seizoen