Nieuws

Richard van Nieuwkoop gaat nog n jaar door

De lijst met tussentijdse contractverlengingen bij Rijnsburgse Boys wordt steeds langer. Doelman Richard van Nieuwkoop is de vierde die in ruim vijf weken tijd heeft bijgetekend bij de club uit de Bollenstreek.

Waar Jeffrey Jongeneelen, Bram Ros en Jeroen Spruijt zich voor een langere periode vastlegden, wordt het verblijf van de 31-jarige doelman bij de geelzwarten met slechts een jaar verlengd. 2019/2020 wordt dan meteen zijn laatste in de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys, zo heeft de routinier de club kenbaar gemaakt. ,,Door alle positieven verhalen van mensen binnen de club maar ook buitenaf, is het vrij snel gegaan en heb ik de keus gemaakt om een jaar door te gaan, aldus Van Nieuwkoop op de officile site van de vereniging. ,,Het gaat wel mijn laatste jaar worden. Ik heb dat tegen keeperstrainer Hans Schot en bestuurslid technische zaken Gerrit Paauw gezegd. Misschien omdat het mijn afsluitende jaar wordt, heb ik de beslissing sneller genomen om het nog n keer te doen.

Richard van Nieuwkoop heeft er nooit een geheim van gemaakt om met een kampioenschap te willen eindigen. ,,Dat is waar, maar als je ziet hoe we nu voetballen, zou het dit seizoen ook nog mogelijk kunnen zijn. Mocht dat gebeuren dan zal ik er volgend seizoen gewoon bij zijn. Ik heb mijn woord gegeven en het contract getekend. Wat in zijn beslissing ook meespeelt, is het doorlopen van de afspraken die voor dit seizoen waren overeengekomen. ,,Op maandag kan ik vroeger trainen en af en toe een training skippen. Stel dat dit niet het geval was geweest dan had ik denk niet bijgetekend. Met zijn werkgever heeft hij eveneens afspraken kunnen maken over zijn werktijden.

Op 8 mei 2010 debuteerde Richard van Nieuwkoop in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys. Op Nieuw Zuid werd Quick Boys met 0-3 verslagen. Het seizoen waarin plaatsing voor de topklasse werd afgedwongen, kreeg daarmee een positief einde. Geleidelijk aan heeft hij daarna zijn plek onder de lat veroverd en vastgehouden. Aan de start van dit seizoen stond de teller voor wat betreft competitiewedstrijden op 213. Afhankelijk van de vraag hoe het dit seizoen verloopt, lijkt het erop dat de doelman in zijn afsluitende seizoen gehuldigd kan worden voor zijn 250ste wedstrijd.