Nieuws

Van Riel: ‘Altijd een goed gevoel gehad bij IJsselmeervogels’

Eef van Riel (26) keerde afgelopen zomer terug bij De Treffers, de club die hij in 2015 achter zich liet voor een avontuur in de Jupiler League met Achilles ’29. Ternauwernood handhaafde hij zich met zijn club. Van Riel trekt volgend seizoen echter de deur alweer achter zich dicht in Groesbeek. Hij trekt naar IJsselmeervogels.

Maar eerst staat er nog wat vermaak op het programma. Van Riel geniet momenteel van zijn vakantie en reist volgende week met De Treffers naar Cyprus, waar een punt wordt gezet achter een bewogen seizoen. Van Riel: “We zijn heel wisselvallig geweest. We winnen twee keer van Katwijk, maar spelen zwaar ondermaats bij FC Lisse. Het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Als je iets minder bent in de Tweede Divisie, dan ga je het niet redden. Ik merkte niet veel van de spanning de laatste speelrondes, omdat ik daar juist beter van ga voetballen. Het besef dat het mis zou kunnen gaan is gelukkig net op tijd gekomen.”

Zijn terugkeer bij De Treffers bezorgde hem door de mindere prestaties gemengde gevoelens. “Het voelde goed om terug te zijn bij de club, ook omdat ik bij Achilles ’29 niet vaak speelde en een halfjaar kampte met blessureleed. Ik had graag een zorgeloos seizoen gedraaid. Liefst bovenin, maar op z’n minst in de middenmoot. Het krijgen van speelminuten is gelukt, maar bovenin meedraaien helaas niet.”

De derby

Van Riel erkent dat het niet makkelijk was om De Treffers na één jaar weer achter zich te laten, maar toen IJsselmeervogels zich meldde klonk hem dat toch als muziek in de oren. “Ik heb een aantal jaar geleden al contact gehad met IJsselmeervogels. Ik heb altijd wel een goed gevoel gehad bij die club. Rond oktober 2017 namen ze contact op en dat heb ik eerlijk op tafel gelegd bij De Treffers. De Treffers reageerde terughoudend en konden me geen duidelijkheid geven wat ze met me zouden willen volgend jaar. Dat viel me enigszins tegen.”

IJsselmeervogels heeft wel een duidelijk plan en dat is genoeg voor Van Riel om richting Spakenburg te verkassen. “Het bovenin willen meedraaien bij IJsselmeervogels sprak me aan. Ik heb bij Achilles sportief twee moeilijke jaren gehad en dit jaar was ook weer lastig. Ik heb wel eventjes genoeg van spelen in de onderste regionen. IJsselmeervogels wil terug naar de plek waar ze thuishoren: minimaal in de top-5. Dat wil ik ook.”

Pesterijen

De Gelderlander kijkt vooral uit naar de Derby van Spakenburg. Bij De Blauwen zal hij enkele bekenden tegenkomen, onder anderen Nick de Bondt, Cendrino Misidjan en aanvoerder Barry Beijer. “Ik voetbalde met Barry bij Achilles en ik spreek hem haast nog wekelijks. In de aanloop naar de wedstrijd zullen de grappen en pesterijen onderling wel losbarsten, maar de laatste tijd waren we vooral blij dat de derby weer terug is in de Tweede Divisie.”

IJsselmeervogels verlangt van de middenvelder dat hij de opbouw vanuit de verdediging naar zijn hand gaat zetten. “Daar spreekt veel vertrouwen uit. Waarom ik dan een contract voor één jaar heb getekend? Dat is een gezamenlijke beslissing geweest. Het is toch een nieuwe stap. Ik kom uit Nijmegen, dus het is een flinke reis. We gaan aankijken hoe het loopt. Mocht het goed gaan, dan zullen we er snel uitkomen om de samenwerking met één of twee jaar te verlengen.”

(Tekst: Tim Beck/Foto: ProShots)

In het magazine van onze mediapartner ELF Voetbal wordt maandelijks veel aandacht besteed aan de Tweede Divisie. Meer informatie vind je hier.