Nieuws

Rijnsburg haalt talentvolle middenvelder uit Barendrecht

Bram de Bruin verruilt na dit seizoen degradant BVV Barendrecht (dat daardoor sinds de zomer in de Derde Divisie speelt) voor Rijnsburgse Boys.

Zijn nieuwe club beschrijft de 22-jarige als een linksbenige middenvelder die ook op de backpositie goed uit de voeten kan. ,,Ik heb het erg naar mijn zin bij Barendrecht, maar mijn ambitie is om op het hoogste amateurniveau uit te komen”, aldus De Bruin op de site van de vereniging. ,,Rijnsburg is een stapje hoger en dus een mooie uitdaging. Ook dat ik voor meer publiek kan spelen, spreekt me aan. Dat zijn de redenen waarom ik ja zei, nadat ik had gesproken met bestuurslid Gerrit Paauw en trainer Henk Wisman. Ik hoop volgend seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en een basisplaats te veroveren.”

Het talent begon als voetballer in de jeugd van Nieuwerkerk. In de E’tjes maakte hij een uitstapje naar Feyenoord, waar hij bijvoorbeeld samenspeelde met Bert Koomen, die al uitkomt voor Rijnsburg. In de Bollenstreek wordt hij verder herenigd met doelman Bradly van der Meer, met wie hij drie seizoenen samenspeelde bij Capelle. Afgelopen zomer stapte de middenvelder over naar BVV Barendrecht, omdat die club een niveau hoger speelt dan Capelle.

Treffers op Middelmors

Aanhangers van Rijnsburgse Boys kunnen hem misschien nog herinneren van een bijzondere wedstrijd van enkele jaren geleden. In zijn eerste seizoen in Capelle aan den IJssel scoorde hij op sportpark Middelmors twee keer, in een wedstrijd waarin zijn ploeg met 0-3 voorkwam om uiteindelijk toch met 4-3 te verliezen.

Bram de Bruin is de derde nieuweling die Rijnsburgse Boys heeft vastgelegd voor volgend seizoen. Eerder werd de komst van Jan Willem Tesselaar van Katwijk en Ian van Otterlo van Ter Leede al aangekondigd.