Nieuws

Na foute diagnose toch langer bij Rijnsburgse Boys

Hoewel hij eerder al overschrijving had aangevraagd naar UVS, heeft positief medisch nieuws ervoor gezorgd dat Floris Hazenberg alsnog bij Rijnsburgse Boys blijft. Er blijkt een onjuiste medische diagnose te zijn vastgesteld…

De aanvaller annex middenvelder kampt met een heupblessure, waarbij uit de diagnose kwam dat hij last heeft van slijtage. Het betekende dat het talent een operatie met daarna een langdurige revalidatie moest ondergaan, waardoor het niveau van de Tweede Divisie voor hem te hoog gegrepen was. Voor de twintigjarige bleek dat de reden om overschrijving aan te vragen naar tweedeklasser UVS. Maar na een second opinion bleek de diagnose onjuist, waarna Rijnsburgse Boys aangaf het contract alsnog open te willen breken.

,,Dat was in eerste instantie wel lastig, want ik had mijn woord al aan UVS gegeven”, aldus Floris Hazenberg. ,,Maar gelukkig had UVS begrip voor mijn gewijzigde situatie. Ik ben die club hier dankbaar voor.” Hazenberg kwam vorig jaar als jeugdspeler van Alphense Boys naar Rijnsburgse Boys. Eerder speelde hij voor VV Meerburg.

Ongeveer tegelijkertijd heeft Rijnsburgse Boys Anthony van Dongen gecontracteerd. Deze twintigjarige komt van RKVV DEM uit Beverwijk. Bij de huidige koploper van de zondag Hoofdklasse A was Van Dongen tot nu toe goed voor liefst 21 doelpunten. Op de officiële website van de geelzwarten sprak de buitenspeler over zijn overstap: ,,Wat de doorslag heeft gegeven, is de visie van Henk Wisman (de aanstaande trainer, red.) om met vleugelspitsen te spelen. Dat is een speelwijze die bij mij past. Verder is Rijnsburgse Boys natuurlijk een grote en bekende club die op een mooi niveau speelt. Daar wil ik me verder ontwikkelen en de lijn van dit seizoen doortrekken. Uiteraard hoop ik op veel speelminuten. Ik ben nog jong. Mijn persoonlijke streven is daarom om het betaalde voetbal te halen.”

Van Dongen speelde eerder voor Zaanlandia, AZ, AFC, FC Groningen en KFC Zaandijk.