Nieuws

Rijnsburgse Boys haalt Jeroen Meefout uit Amerika

Rijnsburgse Boys heeft de A-selectie tussentijds aangevuld met Jeroen Meefout. De 23-jarige centrumspits sluit begin januari aan bij de groep. De aanvaller kwam de afgelopen vier jaar uit voor de universiteitsploeg San Diego State Aztecs in de Verenigde Staten. Hij heeft een contract voor een half jaar getekend met een optie op volgend seizoen.

In Nederland begon de voetbalcarrire van Jeroen Meefout (rechts op de foto) in zijn toenmalige woonplaats Houten. Daarna speelde hij in de jeugd van Elinkwijk, PSV, Vitesse/AGOVV en FC Den Bosch. Tussen zijn Amerikaanse avonturen door, in 2015, speelde de aanvaller een half jaar voor USV Hercules in de Topklasse zondag. In Amerika kwam Meefout uit in een universiteitscompetitie met spelers tussen de 18 en de 22 jaar. ,,Je kunt dat qua niveau het beste vergelijken met de beloftencompetitie in Nederland, zeg maar het niveau van de Jong-teams. Ik speelde bij San Diego als centrumspits. Ik heb een goede techniek, ben fysiek sterk, mede dankzij mijn 1 meter 94, ik ben snel en maak gemakkelijk doelpunten.

Een jaar geleden heeft de nieuweling van Rijnsburgse Boys zijn studie economie in de VS afgerond. ,,Dan stopt automatisch ook het voetbal. Ik ben nog een jaar in Amerika gebleven, maar omdat ik het voetbal miste, ben ik teruggegaan naar Nederland en me gaan orinteren op een club hier, aldus Meefout, die in Den Haag woont. Hij is ook op zoek naar een passende baan.

Het werd dus Rijnsburgse Boys. ,,Ik heb in oktober vanuit Amerika contact gelegd met bestuurslid Gerrit Paauw. Ik ben nu een kleine twee weken terug in Nederland en in die periode is het rondgekomen. Er waren ook contacten met clubs in de Haagse regio, maar qua entourage en faciliteiten zit Rijnsburg dicht tegen het profvoetbal aan. Verder speel je er voor veel fans in een mooie competitie. Ik heb de ploeg nog niet live gezien, maar wel alle samenvattingen van RTV West op internet bekeken. Mijn verwachtingen? Ik wil Rijnsburg helpen met het maken van doelpunten. En we moeten naar boven kijken en zo hoog mogelijk eindigen. Kortom: ik heb een mooie club gevonden. Nu nog een mooie baan!

Lees ook:

Artien: Als je vijf wedstrijden op rij niet wint, dan doet dat iets met een voetballer

WBE blijft hoofdsponsor van Rijnsburgse Boys