Nieuws

Rijnsburgse Boys haalt Rob Zandbergen terug

Rob Zandbergen keert na zes jaar terug bij Rijnsburgse Boys. Via omzwervingen langs FC Rijnvogels (drie seizoenen), Ter Leede (twee jaar) en VVSB (deze competitie) speelt de verdediger vanaf medio 2020 weer in het geel-zwart.

,,Het is het mooiste als je in je eigen dorp kunt voetballen”, aldus de 28-jarige. ,,In Rijnsburg ken ik veel mensen. En het is op het hoogste amateurniveau. Ik ben op een leeftijd dat ik niet meer bang hoef te zijn voor concurrentie. Bovendien ben ik topfit.” Verder heeft voor de centrale verdediger meegewogen dat Henk Wisman dan weer zijn trainer wordt. ,,Ik heb bij Ter Leede twee jaar fijn met hem samengewerkt en kreeg vertrouwen.” Wel zijn de meeste van de oud-ploeggenoten van Rob Zandbergen uit zijn eerste periode bij Rijnsburg inmiddels vertrokken. ,,De tijd dat jongens tien jaar bij een club zitten, is voorbij. Alleen Jordy Strooker speelt er nog. En ik ken natuurlijk Ian van Otterlo die van Ter Leede overkomt, plus verschillende mensen van de technische en medische staf.”

Rob Zandbergen begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Oegstgeest. Vanaf de C-junioren speelde hij bij Quick Boys, waarna hij als eerstejaars senior overstapte naar Rijnsburgse Boys, uit het dorp waar hij sinds zijn jeugd woont. Daar brak hij door, maar nadat hij in 2013/’14 zijn basisplaats had verloren, verhuisde hij naar FC Rijnvogels. ,,Daarvan heb ik geen spijt. Ik heb een mooie tijd gehad. Met FC Rijnvogels ben ik gepromoveerd naar de Derde Divisie en bij Ter Leede werden we vorig seizoen kampioen en promoveerden we ook. Ook bij VVSB, wat weer een stapje hoger was, heb ik het naar mijn zin, hoewel de gekozen speelwijze mij minder ligt. Maar Rijnsburg bleef toch kriebelen.”

Op de foto is Rob Zandbergen (rechts) tijdens de bekerwedstrijd van FC Rijnvogels tegen SC Cambuur in duel met Raymond Gyasi.