Nieuws

Rijnsburgse Boys ontbindt contract met pechvogel Van Oijen

Rijnsburgse Boys opent het seizoen zaterdag zonder Donny van Oijen met een thuiswedstrijd tegen De Treffers. De 28-jarige aanvaller heeft in overleg met de club besloten zijn lopende contract te ontbinden.

Reden vormt het langdurige blessureleed van de speler. Van Oijen kampt met een vervelende kwetsuur aan de patellapees. Deze pees loopt over de voorkant van de knie. Er is geen zicht op een snel herstel waardoor beide partijen tot de oplossing kwamen uit elkaar te gaan. Al blijft Van Oijen wel spelend lid van de geelzwarten. Op de langere termijn kan een eventueel hernieuwd revalidatietraject via de B-selectie dan in gang gezet worden. Aansluiting bij de A-selectie in de toekomst is mogelijk op het moment dat hij volledig fit geraakt.

De aanvaller verliet VV Katwijk in de zomer van 2017 na zeven jaar voor een overstap naar Sportpark Middelmors. In zijn debuutjaar bij Rijnsburgse Boys kwam hij tot 23 wedstrijden in de Tweede Divisie waarin hij acht keer scoorde. Vorig seizoen kwam hij niet verder dan een halfuur speeltijd als invaller tijdens de thuiswedstrijd tegen AFC (2-6) op 3 november 2018.

Op de foto is Donny van Oijen (rechts) in duel met Rob Rietveld van AFC.

Tekst: Sander Berends