Nieuws

Rijnsburgse Boys op zoek naar eerherstel

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer Rijnsburgse Boys-VV Katwijk.

Met VV Katwijk en Rijnsburgse Boys staan de nummers n en vijf van het vorige seizoen tegenover elkaar. Er mag dus worden gesproken van een topper, zeker omdat beide ploegen zich ook dit seizoen weer in de bovenste regionen hebben genesteld. Vooral Katwijk koestert goede herinneringen aan de laatste ontmoetingen met Rijnsburgse Boys. Op 7 oktober 2017, iets meer dan een jaar geleden, boekte Katwijk immers zijn grootste zege in de Tweede Divisie ooit door Rijnsburgse Boys met liefst 5-0 te verslaan. Enkele maanden later werd ook het uitduel met 1-2 gewonnen.

Bij Katwijk ontbreekt wel Marciano Mengerink door een gebroken jukbeen. De spits, die dit seizoen goed was voor zeven doelpunten in acht competitiewedstrijden, maakte vorig seizoen drie doelpunten in de twee wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys. Gemiddeld scoort de spits iedere 60 minuten tegen De Uien; een hoger gemiddelde dan tegen iedere andere ploeg in de Tweede Divisie. Het niet meespelen van Mengerink is niet alleen door bovenstaande statistieken een aderlating. Er kwamen dit seizoen pas zes spelers tot scoren voor Katwijk in de competitie (inclusief Mengerink), alleen BVV Barendrecht en SVV Scheveningen hadden tot dusver minder verschillende doelpuntenmakers (beide 5).

Het verschil voor Rijnsburgse Boys lijkt vooral in het eerste kwartier gemaakt te moeten worden. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen (foto) maakte dit seizoen zes doelpunten in de eerste vijftien minuten van de competitiewedstrijden, meer dan iedere andere ploeg. Aan de andere kant kreeg VV Katwijk in deze periode juist nog geen enkele tegentreffer. Het laat zien dat beide ploegen veel waarde hechten aan een sterke start.