Nieuws

Roerige tijden voor VVSB en BVV Barendrecht

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer VVSB-BVV Barendrecht.

Wie het voetbalhandboek openslaat bij het hoofdstuk dat gaat over een goede voorbereiding op een degradatiekraker, leest waarschijnlijk niets over sterspelers die in de week voorafgaand aan die wedstrijd besluiten dat de reisafstand van woonplaats naar club toch te ver is en ook niets over een wisseling van trainer in de aanloop naar zon duel. Toch is dat de waarheid voor VVSB en BVV Barendrecht.

VVSB staat op dit moment met vier punten achterstand onderaan en kan bij een overwinning Barendrecht tot op twee punten naderen. Sint Bavo staat voor die opdracht zonder Kevin Brands, die dit seizoen niet alleen ervaring, maar ook doelpunten bracht bij de ploeg uit Noordwijkerhout (3 treffers en 1 assist). Historisch gezien lijkt een overwinning voor VVSB bijna onhaalbaar. De ploeg won nog nooit van Barendrecht in de Tweede Divisie (G3, V1) en speelde alleen vaker tegen Jong Sparta Rotterdam, VV Katwijk en Kozakken Boys zonder te winnen (5 keer). Kijkend naar de treffers van VVSB tegen Barendrecht draaide de ploeg ook nooit echt de duimschroeven aan; twee van de drie doelpunten waren immers schoten van afstand en de andere treffer viel uit een standaardsituatie.

Barendrecht, dat afgelopen week afscheid nam van trainer Albert van der Dussen, wacht al zes wedstrijden op een overwinning (G1, V5) en scoorde niet in drie van de laatste vier competitieduels. Het is wel goed nieuws voor de Barendrechters dat Donny Navajas Sanchez (foto) terug is uit Milaan. Hij maakte immers zes van de vijftien competitiedoelpunten van zijn ploeg en gaf ook nog een assist. De middenvelder werd de afgelopen weken dus behoorlijk gemist.

Lees ook:

Ondanks modellenwerk wil Navajas Sanchez zeker niet stoppen met voetbal

Kevin Brands per direct weg bij VVSB

Albert van der Dussen per direct weg bij Barendrecht