Nieuws

Roland Bergkamp van RKC naar VV Katwijk

Roland Bergkamp maakt de overstap van RKC Waalwijk naar VV Katwijk. Als reserve promoveerde hij nog met de Brabanders naar de Eredivisie.

Aangezien zijn verbintenis in Waalwijk afloopt, kan de aanvaller transfervrij de overstap maken naar de kampioen van 2018. Roland Bergkamp (foto) heeft in Katwijk een tweejarig contract getekend met een optie vanuit de club voor een derde seizoen. De 28-jarige speelde 241 wedstrijden in het betaalde voetbal en debuteerde op 25 maart 2011 onder trainer Cor Pot voor Jong Oranje tegen de leeftijdgenoten van Duitsland. De 1.96 meter lange speler is een hardwerkende, balvaste en fysiek sterke centrumspits.

Vanaf zijn vijftiende jaar doorliep Bergkamp de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam, waarna hij in het seizoen 2009/’10 in het profvoetbal debuteerde en direct promoveerde naar de Eredivisie. Het seizoen erna vormde hij in de Eredivisie met Guyon Fernandez een vast koppel. Hij verdiende zo een transfer naar Engeland en kwam daar zowel uit voor Brighton & Hove Albion als voor Rochdale. Na ruim een jaar keerde Roland terug bij VVV.

Later speelde Bergkamp nog voor Emmen, Sparta Rotterdam en vervolgens RKC. Nadat hij de eerste anderhalf jaar een vaste waarde in de basis was, werd hij na de winterstop in de ploeg van hoofdtrainer Fred Grim vooral als pinchhitter ingezet.

Bergkamp is na de eerdere bekendmaking van de komst van Marouane Afaker (Excelsior Maassluis), Brandon Robinson (SV Scheveningen) en de Lars van IJzendoorn (Alphense Boys) de vierde nieuweling van VV Katwijk, nadat in de winterstop Rick van de Meer van Jong FC Utrecht al aansloot.