Nieuws

Rowdy van der Putten: ‘SVV Scheveningen heeft genoeg kwaliteit’

Rowdy van der Putten (23) maakte tot nog toe twee doelpunten voor SVV Scheveningen. Daarmee verzorgde hij liefst tweederde van de productie van de hekkensluiter. Desondanks is de aanvaller ervan overtuigd dat de ploeg genoeg kwaliteit heeft om het tij te keren.

,,Twee punten uit acht wedstrijden is natuurlijk niet goed”, aldus Van der Putten, die naast het voetbal in de contentmarketing werkt. ,,Maar het is niet zo dat we zijn weggespeeld door onze tegenstanders. Ik maak me dan ook niet direct zorgen. Dat komt door het vertoonde spel. We hadden genoeg wedstrijden kunnen winnen en daarom ben ik ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteit hebben om ons veilig te spelen. Tegen GVVV raakte ik bijvoorbeeld de paal en lat. Het valt allemaal momenteel net even de verkeerde kant op.”

John Blok

Van der Putten maakt afgelopen zomer de overstap van FC Lisse naar Scheveningen. Ondanks de mindere resultaten heeft hij het prima naar zijn zin bij de club. ,,Ik heb een goed gesprek gehad en kreeg het idee dat ik goed bij de club zou passen. Ook zag ik het zitten om onder trainer John Blok te werken. Het was kort dag en hij vertelde me eerlijk dat hij me niet veel aan het werk had gezien. De trainer had echter beelden van me bekeken en op basis daarvan sprak hij het vertrouwen in me uit. Toen wist ik zeker: Scheveningen is een goede club voor me.”

Daarmee kwam een eind aan een dienstverband van tweeënhalf jaar bij FC Lisse, dat hem begin 2017 overnam van SC Cambuur. Op dat moment dacht Van der Putten nog terug te keren naar het profvoetbal, maar die hoop is inmiddels vervlogen. ,,Als er zich een mooie kans zou voordoen, sta ik er zeker voor open. Maar ik reken er niet meer op. Ik heb wel voor betaald voetbal organisaties gevoetbald in de jeugd. Als A-speler ging ik nog naar Feyenoord, terwijl ik op mijn veertiende werd weggestuurd door ADO Den Haag.”

Bij Feyenoord speelde Van der Putten vooral in de A2. ,,Sportief had er meer ingezeten. Andere spelers kregen de voorkeur, terwijl ik het in mijn ogen meer had verdiend. Toen ik de overstap van Alphense Boys naar Feyenoord maakte, kon ik ook vrijwel zeker naar FC Utrecht, kreeg ik een brief van ADO Den Haag en hoorde ik op het moment dat ik de medische keuring bij Feyenoord had dat ik ook stage kon lopen bij Ajax. Maar ik sta nog steeds achter mijn keuze, mede omdat ik Feyenoord-fan ben.”

Marcel Keizer

Na zijn juniorentijd stond Van der Putten voor een belangrijke keuze. Hij kon op stage bij PEC Zwolle, maar verbond zich al snel aan SC Cambuur. In Friesland verliep het eerste jaar uitstekend en stond de aanvaller op het punt door te breken. ,,We hadden een goede ploeg. Aan het eind van het jaar trainde ik mee met het eerste elftal en zat ik een aantal keer op de bank in de Eredivisie. Voor het seizoen dat volgde was dat ook de bedoeling, maar toen ging Marcel Keizer naar Ajax.”

Van der Putten moest vanaf nul beginnen, maar slaagde er niet in om de nieuwe trainer, Rob Maas, te overtuigen. De aanvaller verloor in die periode zelfs het plezier in voetbal. ,,Ik was er op dat moment gewoon klaar mee en dat heeft ertoe geleid dat ik na een halfjaar naar FC Lisse ben vertrokken. Ik sta nog steeds voor de volle honderd procent achter die beslissing. Je kunt zeggen: als ik was gebleven, dan was dat debuut vanzelf gekomen. Maar ik had het gewoon niet meer naar mijn zin bij Cambuur.”

Tekst: Tim Beck

Op de foto is Rowdy van der Putten (rechts) tijdens de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys in duel met Gerald Postma.