Nieuws

Rowendley Martijn blijft zo goed als zeker in de Tweede Divisie

Hoewel Rowendley Martijn met BVV Barendrecht momenteel strijdt tegen degradatie, blijft de aanvaller zo goed als zeker in de Tweede Divisie. Hij maakt immers de overstap naar SVV Scheveningen, dat alleen in theorie klassebehoud nog kan verspelen.

De 20-jarige maakte dit seizoen in nagenoeg alle wedstrijden van Barendrecht in de Tweede Divisie zijn opwachting, waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is. Voor BVV speelde hij in de jeugd op hoog niveau bij Alexandria ’66 en de amateurtak van Feyenoord na eerdere periodes bij SV Zoetermeer en XerxesDZB. Tussendoor speelde hij in 2017 ook nog een halfjaar voor de Nike Academy in Engeland, nadat hij één van de drie winnaars werd van de Nederlandse voorselectie-wedstrijden met een groot deelnemersveld van talenten.

Rowendley Martijn kan op beide flanken in de voorhoede uit de voeten en heeft veel dreiging in zijn spel. Volgens SVV beschikt hij behalve over een goed linkerbeen en individuele actie ook over de benodigde snelheid en diepte in zijn spel. Vandaar dat Scheveningen denkt dat hij op de Houtrust kan uitgroeien tot een versterking.

Op de foto probeert Rowendley Martijn (rechts) om namens BVV Barendrecht Jermo Wilsterman van FC Lienden te passeren.