Nieuws

Roy Terschegget wil in zijn loopbaan nog n keer pieken

Roy Terschegget (31) behoort haast tot het meubilair van GVVV, maar na een negenjarig dienstverband komt daar komende zomer een eind aan. De spelbepaler trekt naar SV Spakenburg, waar hij nog n keer hoopt te pieken. ,,Ik merkte aan mezelf dat ik een nieuwe prikkel nodig had.

Niet voor het eerst toonde Spakenburg al vroeg in het seizoen belangstelling. Vrijwel elke keer als het contract van Terschegget in het verleden afliep, hingen de vertegenwoordigers van die club aan de telefoon. ,,Dit jaar had ik voor mezelf besloten om weg te gaan. Spakenburg had een mooi verhaal en is een club met veel ambitie. Dat past bij mij, want ik wil de komende jaren om de prijzen spelen in de Tweede Divisie. Ik vroeg mezelf de laatste tijd af of ik een nieuwe prikkel nodig had. Dat had ik. Bovendien zochten ze bij Spakenburg nog een speler zoals ik. Ik denk dat ik er goed pas als voetballer.

Terschegget gaat het centrale punt op het middenveld worden. Het hart dat de aanvalsopbouw moet verzorgen. ,,Daaromheen willen ze een zon sterk mogelijke selectie neerzetten en dat sprak me aan. Als ik dan direct een goed gevoel heb bij een club, dan hoef ik ook niet verder te kijken. Verder is het een club met passie, waar onwijs veel van je wordt verwacht. Het was makkelijk geweest om voor twee jaar bij GVVV bij te tekenen en alles met zekerheid te spelen, maar nu moet ik mezelf weer extra bewijzen.

Een mooie bijkomstigheid voor Terschegget is de aanwezigheid van zijn voormalige trainer John de Wolf, al geeft de ex-speler van onder meer De Graafschap expliciet aan dat hij niet voor De Wolf naar Spakenburg gaat. ,,Ik heb een goede band met hem en ik weet dat hij veel vertrouwen in me heeft, maar een trainer is een passant. Ik heb wel even met hem gesproken, maar hij heeft me voornamelijk uitgelegd hoe de club in elkaar zit en hoe het daar in zijn werk gaat. Het goede verhaal van de technische man, Martijn Koelewijn, heeft me daadwerkelijk over de streep getrokken.

Wakker liggen

Terschegget geeft toe dat het hem zwaar viel om afscheid te nemen van GVVV, ook omdat de club er met een tiende plaats iets minder voorstaat dan voorgaande jaren. ,,Maar goed, als we bovenaan hadden gestaan had ik deze beslissing ook genomen. De club heeft pas n speler vastgelegd voor volgend seizoen, dus ik had niet het vertrouwen dat de middelen er komen om in de top van de Tweede Divisie te spelen. Bij Spakenburg is dat wel het geval. Voor mezelf was het een emotioneel besluit en ik heb er zelfs een paar keer wakker van gelegen. Ik was erg benieuwd hoe erop gereageerd zou worden. Alleen je moet ook voor jezelf kunnen kiezen.

De reacties vielen alleszins mee, want iedereen op de club gunt de sterspeler zijn overstap. Bovendien kunnen ze dit seizoen nog genieten van de kwaliteiten van de geboren Veenendaler. ,,Ik ben en blijf een GVVVer en deze transfer geeft me alleen maar een extra boost om zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen. De club heeft mij alles gegeven en ik heb het hartstikke naar mijn zin, maar er is meer dan alleen plezier. Ik zit in de herfst van mijn carrire en ik zou graag nog n keertje pieken en om de prijzen meedoen.

Nu eerst het huidige seizoen tot een goed einde brengen. ,,Ik had er wel iets meer van verwacht. We behoren zeker niet tot de slechtste elftallen, maar we geven veel te makkelijk doelpunten weg. We hebben geluk dat iedereen zo wisselvallig presteert. Alleen AFC maakte echt indruk op me, dat was de beste ploeg waartegen ik tot nu toe heb gespeeld. Wij zijn met GVVV erg wisselvallig, maar we blijven er met zn allen tegenaan gaan.

Tekst: Tim Beck