Nieuws

Sam Dröge en Wim Bronsvoort leiden duels van kampioenskandidaten

De duels van de titelkandidaten staan komend weekeinde onder leiding van Sam Dröge en Wim Bronsvoort (foto). De eerstgenoemde is aangesteld voor De Treffers-IJsselmeervogels op zaterdag om 15.30 uur, waarna de routinier zondag om 13.30 uur scheidsrechter is bij de mogelijke kampioenswedstrijd van AFC tegen SVV Scheveningen. Beide ontmoetingen zijn live op Fox Sports.

Het wordt zaterdag voor Sam Dröge al zijn veertiende wedstrijd in de Tweede Divisie. De 27-jarige had al de nodige toppers in deze klasse onder zijn hoede. Wat te denken van 12 januari toen hij leiding gaf aan AFC-IJsselmeervogels. Dat was zijn enige duel van ‘De Rooien’ van deze competitie. Voorts was hij onder meer scheidsrechter bij AFC-De Treffers op 16 september en De Treffers-GVVV op 17 november.

Ook Wim Bronsvoort behoort tot de arbiters die in de Tweede Divisie vaker toppers krijgen toegewezen. De 36-jarige begint zondag immers al zijn vijftiende wedstrijd in de Tweede Divisie en daaronder zat onder meer IJsselmeervogels-SV Spakenburg op 19 januari. AFC leidde hij op 25 augustus toen de Amsterdammers dankzij een doelpunt van Raily Ignacio het seizoen openden met een 0-1 zege bij Kozakken Boys. De man uit Deventer kreeg verder bijvoorbeeld de degradatiekraker tussen BVV Barendrecht en VVSB op 6 april. Bronsvoort gaf op 13 oktober leiding aan een wedstrijd van SVV. Scheveningen verloor die dag met 4-1 bij De Treffers.

De overige aanstellingen zijn:

Jong Almere City FC-Koninklijke HFCC. Ruperti
BVV Barendrecht-Jong Sparta RotterdamM. Vos
VV Katwijk-HHC HardenbergS. Veekamp
Jong Vitesse-Rijnsburgse BoysF. L. M. van den Elzen
Kozakken Boys-VVSBJ. Rozendal
SV Spakenburg-Excelsior MaassluisN. B. Smit
FC Lienden-GVVVM. J. Nagtegaal