Nieuws

Samuel Brobbey van Jong Almere City luistert goed naar zijn broers

Onze partner ELF Voetbal maakte in de herfst een speciale krant over de Tweede Divisie. In samenwerking publiceren we hier tijdens de winterstop elke dag een verhaal om iedereen kennis te laten maken met alle ploegen. Hier deel 5 met Samuel Brobbey van Jong Almere City FC.

Samuel Brobbey speelt bij Jong Almere City en vindt dat hij klaar is voor het eerste elftal. Veel tips krijgt de twintigjarige linksback van zijn drie broers, die ook allemaal profvoetballer zijn. ,,Zij zeggen dat ik mentaal sterk moet blijven bij een tegenslag.

Samuel Brobbey verloor dit seizoen een paar keer zijn geduld tijdens een wedstrijd. Dan krijgt hij op zijn kop van zijn broers. ,,Derrick (Luckassen, red.) speelt bij Hertha BSC en is wel wat gewend. Hij zegt dat ik rustig moet blijven als het een keer niet goed gaat. In de eerste wedstrijd ontving ik direct rood. Laatst weer, omdat ik een kopstoot gaf. Ik kreeg een schorsing van vijf wedstrijden. Ik was helemaal kapot van dat moment. De adviezen van zijn broers helpen hem verder. ,,Ik ga me niet meer mengen in ruzies en blijf rustig. Beter dat ik het nu leer, dan dat het misgaat bij het eerste.

Buiten het voetbal heeft Samuel weinig hobbys. Hij probeert vooral zijn rust te pakken. ,,Ik ga lekker series kijken op Netflix. Twee jaar geleden ben ik gestopt met school. Ik deed een opleiding detailhandel, maar het was niets voor mij. Lezen vind ik ook leuk om te doen. Ik kan makkelijk een uur lekker op de bank liggen met een boek. Het moet wel een spannend boek zijn. Lezen over misdaad vind ik super.

In tegenstelling tot zijn broer en Ajacied Bryan moet Samuel het niet van zijn fysiek hebben. Zijn slimheid is zijn kracht. ,,Ik ben een speler die snel is en hoog kan springen. Mijn broers zijn heel anders gebouwd dan ik en veel groter. Ik ben juist explosiever en kan snel draaien. Een duel ga ik niet uit de weg, maar ik los het liever anders op.

Balen

En ding wil hij graag overnemen van een van zijn broers. Derrick blijft in moeilijke tijden doorgaan. Ik kan na een slechte pass ontzettend balen. Dan denk ik dat ik faal. Derrick blijft juist overeind. Bij zon grote club wordt dat natuurlijk helemaal van je verwacht. Onderling hebben de broers ook weleens onenigheid. ,,Kevin (Luckassen, red.) is spits bij Almere City en Bryan bij Ajax Onder 19. Kevin probeert Bryan soms te coachen. Hij zegt bijvoorbeeld wat hij het beste kan doen bij een bepaalde loopactie. Alleen Bryan kan koppig zijn en wordt dan een beetje boos.

De jonge verdediger heeft het gevoel dat hij klaar is voor het eerste van Almere City. ,,Als de trainer mij morgen nodig heeft, ben ik er. Ik word steeds beter en merk dat het niveau hoog ligt in de Tweede Divisie. Conditioneel zijn ze bijvoorbeeld supersterk. Natuurlijk heb ik nog veel te leren, maar ik vind dat ik veel talent heb. Ik zie Almere City niet als eindhalte. En wat nou als hij straks samenspeelt met Kevin in de hoofdmacht van Almere City? ,,Ik heb al een paar keer op de bank gezeten bij het eerste en samenspelen met hem zou mooi zijn. We vinden het leuk om te dollen, maar tijdens de wedstrijden zijn we serieus. In de kleedkamer kunnen we grappen maken.

De droom van Samuel is om in een grote competitie te spelen. ,,Dan denk ik aan Spanje of Duitsland. Bayern Mnchen lijkt mij bijvoorbeeld een mooie club. Mijn voorbeeld is David Alaba. Zijn drive naar voren vind ik echt mooi. Soms zie ik mezelf in hem. Hoewel Samuel alles zou doen voor een profcarrire, staan zijn broers op nummer n. ,,Op mijn broers ben ik ontzettend trots. Ik zou mijzelf altijd opofferen voor mijn broers. Dat doe ik met veel plezier, want ik houd echt van ze.

Tekst: Sander Kruitbos / ELF Voetbal

De hele krant kunt u hier vinden.

De site van onze partner Elf Voetbal is hier.