Nieuws

Sander de Brito Roque scheidsrechter bij jubileum van Quick Boys

Sander de Brito Roque is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de livewedstrijd van zaterdag op Fox Sports tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys. De aftrap is zoals gebruikelijk om 15.30 uur.

Daarmee meldt één van de hoog aangeschreven arbiters van de Tweede Divisie zich voor het jubileum van Quick Boys. Uitgerekend op de dag van het duel met de regionale rivaal viert de club haar honderdjarig bestaan en dat wordt voor de vereniging natuurlijk in alle opzichten een bijzondere dag. Nadat op vrijdag al de trekking is van de verloting een vakantiewoning ter waarde van 150.000 Euro als hoofdprijs, staat op zaterdag alles in het teken van de wedstrijd tegen Rijnsburg. Dat is bijvoorbeeld de enige ontmoeting die wordt afgewerkt om alle leden de gelegenheid te geven hierbij aanwezig te zijn.

Deze achtergrond zet natuurlijk extra druk op de wedstrijd en mede door die achtergrond heeft de KNVB één van de ervaren scheidsrechters aangesteld. Het zegt natuurlijk al veel als wordt bedacht dat De Brito Roque eerder dit seizoen Quick Boys al floot bij de uitderby tegen VV Katwijk, toen die wedstrijd na verscheidene jaren weer op het programma was gekomen. Het duel op 21 september eindigde in 0-0. En misschien niet geheel toevalligerwijze had hij Rijnsburgse Boys eerder dit seizoen bij de thuisderby tegen… VV Katwijk (0-3). Over het hele seizoen gekeken, wordt dit voor de scheidsrechter zijn negende wedstrijd op dit niveau. Over zijn hele loopbaan gezien, wordt dit al de 63ste wedstrijd die hij leidt in de Tweede Divisie.

De overige aanstellingen zijn:

Excelsior Maassluis-AFCJ. Rozendal
GVVV-SVV ScheveningenM. F. M. G. Eijgelsheim
HHC Hardenberg-Kozakken BoysL. P. S. Cairo
VV Noordwijk-SV SpakenburgN. H. H. J. Tunnissen
IJsselmeervogels-ASWHE. Blank
Jong FC Volendam-SV TECJ. Aafouallah
De Treffers-VV KatwijkM. J. Nagtegaal
Jong Sparta Rotterdam-Koninklijke HFCD. Schaper