Nieuws

Sargon Gouriye wacht belangstelling af

,,Ik heb er nog voldoende tijd voor om een nieuwe club te vinden.” Met die instelling kijkt Sargon Gouriye naar de toekomst nu bekend is geworden dat hij na zes seizoenen vertrekt bij HHC Hardenberg.

De aanvaller maakte zaterdag reclame voor zichzelf door één van de doelpunten te maken tegen FC Lienden. ,,Een andere club in de Tweede Divisie kan, maar de andere clubs liggen verder weg dan Hardenberg. Dat is wel een dingetje. Ik wacht af wat er komt en maak daar een keuze uit.”

Hij kwam medio 2012 over van SV Spakenburg en speelde drie seizoenen in het shirt van HHC om vervolgens terug te keren bij De Blauwen. Na een avontuur van één seizoen keerde hij opnieuw terug bij zijn oude club, maar dat was in dit geval Hardenberg. Daar is hij nu bezig aan zijn zesde seizoen. ,,Sargon Gouriye is heel verdienstelijk geweest voor onze vereniging in de afgelopen zes seizoenen, maar het is nu tijd voor HHC Hardenberg om door te selecteren en te verjongen”. aldus voorzitter Bert Beun. ,,Daarom heeft de club besloten het contract niet te verlengen.”

Ook doelman Jorn-Jan van de Beld gaat weg bij HHC, hij gaat studeren in het buitenland. Van de Beld heeft zich vanuit de jeugd opgewerkt naar het eerste elftal. Beun: ,,En dat is heel knap, want het niveau van het eerste elftal is hoog. We vinden het dan ook jammer dat Jorn vertrekt, maar zijn trots om te zien dat hij zijn wens om in het buitenland te studeren laat uitkomen.”

Er staat – tot plezier van de voorzitter – tegenover dat Justin Lambers, Walter Dias Nzasi en Ryan Snelders hun overeenkomst met de Tweede Divisionist wel hebben verlengd. ,,Zij zijn de toekomst van HHC Hardenberg. Hun inbreng is heel welkom en wij hopen dat ze het komende seizoen nog meer minuten kunnen maken voor ons vlaggenschip.” Snelders kwam afgelopen zomer over van Quick’20, Nzasi en Lambers komen uit de eigen gelederen. Het betekent dat de volgende speler al contractueel voor komend seizoen vastliggen bij HHC: Danes, Nijland, Amakodo, Bouws, Görtz, Manuhutu, Snelders, Nzasi, Etten, Hemmink, Kobussen, Mannes, Metaj, Van Benthem, Junte, Lambers, Van der Leij en De Bondt.

In de bijgevoegde link het interview met Sargon Gouriye na afloop van de wedstrijd tegen FC Lienden.

Op de foto is Sargon Gouriye (achter) in duel met Olaf van der Sande van zijn voormalige club, SV Spakenburg.