Nieuws

Schet en Mamedov gaan weg uit Katwijk

Hoewel beiden volop aan spelen toekomen bij VV Katwijk, gaan Damiano Schet en Norair Mamedov aan het eind van het seizoen weg bij de club. Zij hebben een aflopende verbintenis op Sportpark de Krom.

Waar Schet nu al voor het tweede seizoen een vaste waarde is bij de Katwijkers, geldt dat sinds de zomer ook voor Mamedov (foto). De laatstgenoemde kwam hiervoor uit voor onder meer FC Emmen, PEC Zwolle, Almere City én het Armeense Alashkert Yerevan. Ook heeft de inmiddels 27-jarige buitenspeler liefst acht interlands achter zijn naam staan voor het nationale elftal van Armenië. In de Tweede Divisie kwam hij tot nu toe 23 keer aan spelen toe. In die duels was hij goed voor zes doelpunten en drie assists.

Schet maakte in de zomer van 2017 al de overstap naar Katwijk. Daarvoor stond de 28-jarige Amsterdammer onder contract bij een vijftal clubs in de Keuken Kampioen Divisie: FC Den Bosch, FC Oss, SC Telstar, Cambuur Leeuwarden en RKC Waalwijk. Na deels onderdeel te hebben uitgemaakt van de jeugdopleiding van AFC en HFC Haarlem voetbalde hij ook nog bij de huidige competitiegenoten IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys. Gedurende zijn loopbaan zat hij in 2014 kort bij AEK Larnaca uit Cyprus. De linksbuiten die in 2018 met Katwijk kampioen werd van de Tweede Divisie bleef door blessureleed deze competitie tot nog toe steken op veertien wedstrijden.

Eerder werd al bekend dat Jessie Vink, Sten Vreekamp en Petrit Hoxhaj de club in de zomer verlaten en vertrok Kilian Berkhout in januari naar Excelsior Maassluis.