Nieuws

Scheveningen pikt Wesley Zonneveld op bij Telstar

Wesley Zonneveld is aangesloten bij de selectie van SVV Scheveningen. De 27-jarige doelman verdedigde afgelopen seizoen het doel van Telstar. Beide partijen kwamen overeen dat de sluitpost alsnog kan verkassen mocht er zich een profclub aandienen.

Wesley Zonneveld, afkomstig uit Haarlem, begon in de jeugd als veldspeler bij FC Lisse, maar kwam al snel op doel te staan. Ook daar bleek hij over het nodige talent te beschikken. Zonneveld blonk uit en kon vervolgens de overstap maken naar de jeugdopleiding van AZ.

Een doorbraak bij AZ bleef uit en in 2009 verkaste Zonneveld naar Telstar. In de Eerste Divisie speelde de doelverdediger in tien jaar tijd een mooi aantal van 99 wedstrijden voor de ploeg uit IJmuiden. Zonneveld was meestal een reservedoelman, maar mocht het afgelopen seizoen 24 wedstrijden namens Telstar keepen.

Zonneveld zal in Scheveningen de concurrentiestrijd met Björn Bénard aan gaan. Achter de twee ervaren doelverdedigers heeft Scheveningen tevens nog de beschikking over Mitchell Buijs en Duncan den Outer.