Nieuws

Sefa Kurt blijft alsnog bij Excelsior Maassluis

Hoewel hij eigenlijk al had getekend voor Rijnsburgse Boys, speelt Sefa Kurt ook het komend seizoen voor Excelsior Maassluis. De verdediger wilde af van de overeenkomst die hij had getekend. Na afloop van de wedstrijd van tussen de clubs kwamen beide besturen tot een passende oplossing.

Op 14 december werd bekend dat de centrale verdediger Sefa Kurt (foto, 27) komende zomer de overstap zou maken van Excelsior Maassluis naar Rijnsburgse Boys. De linksbenige speler had toen een contract voor één seizoen met een optie op een tweede getekend. Hij zei er toen over: ,,Er was meer belangstelling, maar Rijnsburg is een mooie club in de Bollenstreek, die al langere tijd in de top meedraait. De club speelt op gras en trekt veel toeschouwers. Het is er altijd gezellig langs de lijn. Dat trekt me. Ik heb in het verleden al eens eerder met Rijnsburg gesproken, maar toen zijn we er niet uitgekomen. Ik hoop voor Rijnsburgse Boys een steunpilaar te worden, waarbij het mijn belangrijkste taak is om net als de doelman tegentreffers te voorkomen. Dat is mijn persoonlijke doelstelling. Als ploeg hoop ik dat we in de top drie terechtkomen, waarbij ik stiekem hoop op een eerste plaats. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het naar mijn zin ga krijgen, zeker als de prestaties goed zijn.”

Later kreeg hij echter twijfels en gaf alsnog de voorkeur aan een langer verblijf bij de club, waarvoor hij sinds juli 2010 speelt en in de B-junioren begon. Daar groeide hij uit tot een ervaren steunpilaar in de verdediging, met het accent op zijn defensieve activiteiten. De in Schiedam woonachtige voetballer begon zijn loopbaan bij Excelsior’20 in Schiedam. Voor hij naar Maassluis ging speelde hij ook in de jeugd van SVV.

Lees ook:

Kilian Berkhout keert terug van Katwijk naar Maassluis

Daan Blij gaat vijfde seizoen in met Excelsior

Marc Magan verlengt zijn contract bij Rijnsburg

Thomas Bakker begint komende week in Rijnsburg