Nieuws

Sefa Kurt verruilt Maassluis voor Rijnsburg

Centrale verdediger Sefa Kurt (27) maakt komende zomer de overstap van Excelsior Maassluis naar Rijnsburgse Boys. De linksbenige speler heeft een contract voor n seizoen met een optie op een tweede getekend bij zijn nieuwe club.

Kurt speelt sinds juli 2010 bij de ploeg uit Maassluis, waar hij in de B-junioren begon. Daar groeide hij uit tot een ervaren steunpilaar in de verdediging, met het accent op zijn defensieve activiteiten. De in Schiedam woonachtige voetballer begon zijn loopbaan bij Excelsior20 in Schiedam. Voor hij naar Maassluis ging speelde hij ook in de jeugd van SVV. Eerder deze week maakte hij bij Excelsior bekend na dit seizoen te vertrekken. ,,Ik heb er mooie jaren gehad en alles meegemaakt, van kampioenschappen tot voetballen tegen degradatie. Ik had in die negen jaar nooit de intentie om weg te gaan, maar ik merkte wel dat ik de laatste tijd veel op routine deed. Om mijn carrire een boost te geven, wil ik daarom naar een andere club.

Hij koos voor Rijnsburgse Boys. ,,Er was meer belangstelling, maar Rijnsburg is een mooie club in de Bollenstreek, die al langere tijd in de top meedraait. De club speelt op gras en trekt veel toeschouwers. Het is er altijd gezellig langs de lijn. Dat trekt me. Ik heb in het verleden al eens eerder met Rijnsburg gesproken, maar toen zijn we er niet uitgekomen. Ik hoop voor Rijnsburgse Boys een steunpilaar te worden, waarbij het mijn belangrijkste taak is om net als de doelman tegentreffers te voorkomen. Dat is mijn persoonlijke doelstelling. Als ploeg hoop ik dat we in de top drie terechtkomen, waarbij ik stiekem hoop op een eerste plaats. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het naar mijn zin ga krijgen, zeker als de prestaties goed zijn.

Lees ook:

Dogan Corneille ook volgend seizoen hoofdtrainer in Maassluis

Redert wil mee gaan doen met vriendenploegen

Drie Haagse boezemvrienden tegen elkaar in de Tweede Divisie

Bart Freke moet per direct stoppen