Nieuws

Soufyan Moro vertrekt bij IJsselmeervogels

De transfercarrousel met het oog op volgend seizoen draait al op volle toeren bij IJsselmeervogels. Zo is nu bekend geworden dat Soufyan Moro dan vertrekt.

De 25-jarige middenvelder heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Moro kwam in de winter van 2017 naar IJsselmeervogels, nadat hij eerder had gespeeld voor onder meer FC Volendam, FC Utrecht, PEC Zwolle en Fortuna Sittard. Al snel verdiende de technisch vaardige middenvelder een basisplaats en werd aan het eind van die competitie kampioen van de Derde Divisie. Ook in 2017/18 in de Tweede Divisie had hij een basisplaats aan de Westmaat, maar de afgelopen maanden bleef zijn speeltijd beperkt.

Andr van Diermen van de technische commissie: ,,Soufyan is op een leeftijd waarbij je elke week minuten wil maken en belangrijk wil zijn voor je ploeg. We vinden het daarom jammer dat hij, ook omdat hij een positieve rol in de groep vertolkt, heeft aangegeven elders te willen kijken. We gunnen hem dan ook een mooie club op topniveau waar hij zijn klasse en werklust kan etaleren.

Op de foto juicht Soufyan Moro na zijn doelpunt tegen FC Lienden, waarmee hij ver in blessuretijd de wedstrijd besliste in het voordeel van de club uit het vissersdorp.