Nieuws

Spakenburg gaat op de Volendamse toer

In navolging van plaatsgenoot IJsselmeervogels, heeft ook SV Spakenburg voor volgend seizoen Volendamse invloeden binnen gehaald. Frank Schilder komt over van OFC uit Oostzaan en heeft een contract voor één jaar getekend.

Eerder deze maand legde IJsselmeervogels trainer Berry Smit en Gerry Vlak uit het andere vissersdorp vast en nu is het dus de beurt aan Spakenburg met de aankondiging dat Frank Schilder naar De Westmaat komt. De 28-jarige verdediger, die op alle posities in de achterhoede uit de voeten kan, is zijn voetballoopbaan natuurlijk begonnen bij FC Volendam. Vervolgens heeft hij gespeeld voor Zwaluwen’30 en ASV De Dijk, onder meer onder leiding trainer Jochem Twisker die een verleden heeft bij SV Spakenburg.

Momenteel is Frank Schilder bezig aan zijn tweede seizoen bij OFC, dat uitkomt in de Derde Divisie Zondag. Daarin bezet de club uit Oostzaan de derde plaats. Met die ploeg maakte Schilder het Spakenburg op 18 december nog erg lastig in de strijd om de TOTO KNVB Beker toen de tweededivisionist pas na strafschoppen de derde ronde haalde.

De technische commissie van SV Spakenburg is blij dat de Volendammer naar de Blauwe zijde van de Westmaat komt. ,,In de bekerwedstrijd bevestigde Frank wat we al wisten: hij is opbouwend goed en heeft een prima inspeelpass. Verder heeft hij snelheid. Hoewel hij vrijwel altijd als centrale verdediger heeft gespeeld, kan hij ook op de backposities prima uit de voeten, wat hem direct multifunctioneel maakt.”

Op de foto is Frank Schilder (rechts) tijdens een bekerwedstrijd tegen FC Emmen in duel met Jafar Arias (midden).