Nieuws

Spakenburg naar Ajax, IJsselmeervogels ontvangt Eagles

SV Spakenburg mag in de achtste finales van de strijd om de TOTO KNVB Beker aantreden in de Amsterdam Arena tegen Ajax. In die ronde speelt IJsselmeervogels thuis tegen Go Ahead Eagles.

Hoe vaak mag een speler uit de Tweede Divisie aantreden in de immense Amsterdam Arena? Die beloning krijgen de spelers van trainer Eric Meijers in elk geval wel voor het halen van de laatste zestien van dit toernooi. De wedstrijd wordt gespeeld op 21, 22 of 23 januari. Op één van die dagen ontvangt IJsselmeervogels op de eigen Westmaat Go Ahead Eagles. Dat doet de formatie van trainer Ted Verdonkschot overigens zonder middenvelder Gwaeron Stout en aanvaller Danny van den Meiracker. Beide spelers kregen tegen SteDoCo de tweede gele kaart in de bekercampagne, waardoor zij zijn geschorst.

Ooit heeft IJsselmeervogels het voorbeeld gegeven door in 1975 de halve finales te halen. Daarom ook het vervolg, zoals dat is geloot, want… In die halve finale is een derby van Spakenburg mogelijk. Als Spakenburg voor een sensatie zorgt tegen Ajax, treft het in de kwartfinale Heracles of Vitesse. Mochten ‘De Vogels’ winnen van de Eagles dan spelen zij in de kwartfinale opnieuw thuis tegen FC Eindhoven of FC Utrecht. Zo’n bijzondere halve finale heeft overigens plaats aan de Rode zijde van De Westmaat. Ook dat staat nu al vast na de loting.