Nieuws

Spitsenstrijd met verschillende doelen: Kay Tejan en Rob van der Leij

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Kozakken Boys-HHC Hardenberg.

Het is niet alleen een clash tussen twee clubs die er vanaf de hervatting van de Tweede Divisie in 2016/’17 bij waren, maar zij hebben nog een overeenkomst. Na een valse start van het seizoen van Kozakken Boys – de 0-1 nederlaag tegen SV TEC – heeft de ploeg uit Werkendam zich herpakt. Door drie opeenvolgende zeges staat de ploeg met negen punten op een gedeelde derde plaats. Exact hetzelfde geldt voor HHC Hardenberg. Dat verloor de eerste wedstrijd van Koninklijke HFC, maar veroverde daarna eveneens ‘negen uit drie’.

De thuisploeg beschikt sinds dit seizoen over Kay Tejan (foto) van Quick Boys. De 22-jarige aanvaller leek in de eerste duels zijn draai nog te moeten vinden, maar is in de laatste twee wedstrijden van grote waarde gebleken. Met drie doelpunten en één assist was Tejan direct betrokken bij vier van de laatste zes doelpunten van Kozakken Boys. Samen met Yordi Teijsse (AFC) en Boy van de Beek (De Treffers) mag Tejan zich de meest waardevolle speler van de laatste twee speelronden noemen. Het lukt hem voorlopig dus aardig om voorganger Ahmed El Azzouti te doen vergeten. De naar IJsselmeervogels vertrokken El Azzouti was trefzeker in elk van de laatste drie wedstrijden van Kozakken Boys tegen HHC, dus Tejan zal zich zaterdag maar wat graag wederom willen bewijzen.

HHC lijkt dit seizoen in de laatste fase van de wedstrijden over iets extra’s te beschikken. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten maakte immers zes van haar negen doelpunten in het laatste half uur, meer dan iedere andere ploeg. En een speler die vaak scoort voor de ploeg uit Hardenberg, is natuurlijk Rob van der Leij. De aanvalsleider kan zaterdag zijn honderdste wedstrijd in de Tweede Divisie spelen. De nummer vijf op de all-time topscorerslijst van de moderne Tweede Divisie (52 treffers) en tevens de nummer twee op de all-time lijst van spelers met de meeste assists, zal zijn mijlpaal uiteraard luister willen bijzetten.