Nieuws

Stabiele thuisploeg tegen club met sterke uitreeks bij Spakenburg-HHC

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer SV Spakenburg-HHC Hardenberg.

Zowel koploper HHC als achtervolger Katwijk zijn afgelopen weekeinde niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Hardenberg verloor thuis van Kozakken Boys, terwijl de formatie van trainer Jan Zoutman op bezoek bij De Treffers een 2-0 voorsprong uit handen gaf en uiteindelijk met een punt vertrok van Sportpark Zuid. Zaterdag ontvangt Katwijk Excelsior Maassluis op Sportpark de Krom, terwijl HHC afreist naar Sportpark De Westmaat voor een ontmoeting met SV Spakenburg.

Op eigen grond zijn De Blauwen knap lastig te verslaan. Die ploeg verloor dit seizoen slechts één van de negen thuiswedstrijden in de Tweede Divisie en is daarmee de enige die zo weinig nederlagen op eigen bodem leed. HHC en Katwijk verzamelden tot dusver weliswaar meer punten in thuisduels dan Spakenburg (22 om 20), maar de ploeg van trainer Eric Meijers heeft wat dat betreft nog een wedstrijd te goed (10 om 9). Andersom is HHC juist bezig aan een sterke uitreeks. De laatste vier partijen op vreemde bodem leverden steeds de volle buit op. Nog nooit lukte het HHC om vijf opeenvolgende uitwedstrijden in de Tweede Divisie winnend af te sluiten.

Dat ondanks de uitstekende cijfers in thuisduels SV Spakenburg toch de underdog is, blijkt wanneer we een blik werpen op eerdere ontmoetingen tussen deze clubs. HHC en Spakenburg troffen elkaar vijf keer eerder in de Tweede Divisie en in geen van die vijf wedstrijden versloegen De Blauwen de Hardenbergers (W3, G2). Sterker nog, in het heenduel eerder dit seizoen, leed Spakenburg de gedeeld grootste nederlaag ooit in de Tweede Divisie. HHC was toen met 6-1 te sterk. Rick Hemmink (foto) en Rutger Etten, die allebei twee keer tot scoren kwamen, waren in die ontmoeting de grote uitblinkers.

Wanneer het SV Spakenburg lukt om de tegenstander van scoren te houden, noteert de ploeg alweer het zesde clean sheet van het seizoen. Dat zijn er dan al twee meer dan in het seizoen 2018/’19 en slechts één minder dan in de twee voorgaande twee seizoenen in de Tweede Divisie van Spakenburg samen.