Nieuws

Standaardsituaties probleem voor clubs van kelderkraker

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer VVSB-SVV Scheveningen.

Van alle huidige Tweede Divisie ploegen wacht geen team zo lang op een overwinning als VVSB. De laatste keer dat in Noordwijkerhout kon worden gejuicht, was op 19 mei, toen TEC met 3-1 werd verslagen. Sindsdien werd er tien keer verloren en twee keer gelijkgespeeld en incasseerde de ploeg steeds minimaal twee treffers per wedstrijd. Met 38 tegentreffers in die periode incasseerde VVSB minimaal elf doelpunten meer dan iedere andere ploeg. Aan trainer Eric Meijers de taak om de Voetbal Vereniging Sint Bavo weer op het juiste spoor te zetten. Vastigheid zou hierbij een kernbegrip kunnen zijn, want tot dusver gebruikten alleen de Jong-ploegen meer verschillende basisspelers dan VVSB (19, net als FC Lienden).

Dat moet dan gebeuren tegen SVV Scheveningen, dat ook nog geen vliegende start heeft in de Tweede Divisie. De ploeg van John Blok staat met negen punten op de zeventiende plaats en staat daarmee zeven punten boven tegenstander VVSB. SVV heeft in tegenstelling tot VVSB juist een zeer vaste kern, want alleen bij GVVV, BVV Barendrecht en AFC (15) stonden minder verschillende spelers in de basis dan bij de ploeg uit Scheveningen (16).

De crux in dit duel zou k kunnen liggen bij de standaardsituaties, VVSB (7) en SVV (8) kregen na FC Lienden en Rijnsburgse Boys (9) dit seizoen de meeste doelpunten uit dode spelmomenten tegen. De ploegen hebben zich door het vrije weekeinde extra lang kunnen voorbereiden op dit duel, dus het is interessant om te zien of er een paar varianten zijn ingestudeerd.

Op de foto heeft Richelo Fecunda (links) van VVSB balbezit tijdens de laatste wedstrijd die de club uit Noordwijkerhout een zege opleverde: op 19 mei tegen het TEC van Vinnie Vermeer.

Lees meer:

Frank van den Elzen leidt kraker in strijd tegen degradatie

 

Eric Meijers begonnen aan avontuur bij VVSB

 

De degradatieregeling nader belicht