Nieuws

Statement Kozakken Boys: wij gaan niet mee in de gekte

Kozakken Boys heeft in een statement gereageerd op de recente transfers van drie basisspelers naar directe concurrent IJsselmeervogels. De club geeft in een verklaring van technisch directeur Kees Spaan en voorzitter Henk de Goeij op de eigen website aan dat het de Werkendammers onverantwoord is om mee te bewegen met de gekte in de de top van het amateurvoetbal”.

De verklaring luidt als volgt:

Kees Spaan: We zijn in mei van dit jaar vier spelers kwijtgeraakt aan het betaalde voetbal en nog geen paar maanden later wordt bekend dat er alweer drie vaste basisspelers volgend seizoen naar IJsselmeervogels vertrekken en dan zijn er nog geruchten dat er andere spelers in de belangstelling staan. Dit betekent dat er van het succesvolle team van de laatste jaren steeds minder spelers overblijven en we hierdoor zullen moeten gaan bouwen aan een nieuw elftal. We zijn op dit moment druk bezig om het budget voor volgend jaar vast te stellen, duidelijk is wel dat we zullen moeten bezuinigen. We gaan vanaf begin november met onze overige spelers gesprekken voeren en uiteraard gaan we met de nodige nieuwe spelers in de slag om zo weer aan een herkenbaar en succesvol elftal te gaan werken!

Voorzitter Henk de Goeij: Wij balen enorm van het aanstaande vertrek van deze spelers maar het is voor ons moeilijk te voorkomen. Het lijkt er steeds gekker aan toe te gaan in de top van het amateurvoetbal. Al in september/begin oktober worden onze spelers benaderd door concurrenten voor het volgende seizoen. De vergoedingen die spelers kunnen ontvangen liegen er niet om en daar kunnen en willen wij gewoonweg niet in mee, want dat zou onverantwoord zijn. Daar zullen wij mee moeten leven en dat is op zich niet zo erg want dat is altijd al zo geweest. Ondanks dat zijn we er door een slim en creatief beleid in geslaagd om de laatste jaren zeer goed te presteren. Het zal er voor ons niet gemakkelijker op worden maar het verleden heeft bewezen dat wij elk jaar een goede selectie op het veld weten neer te zetten. We mogen er trots op zijn dat we met deze club op dit hoge niveau kunnen spelen en we werken er met alle mensen binnen de club elke dag keihard aan om dit mogelijk te maken. Ik begrijp dat de supporters zich zorgen maken maar wij doen ons stinkende best om ook voor volgend jaar weer een goede selectie samen te stellen.