Nieuws

Strafschoppen helpen Katwijk en Kozakken Boys aan zeges

De marge bovenaan de Tweede Divisie blijft onveranderd. Zowel koploper Katwijk als achtervolger Kozakken Boys pakte de volle buit tijdens speelronde twintig.

Bij Katwijk hadden de assistenten Johan Plat en Patrick Heijmans tegen Excelsior Maassluis de verantwoordelijkheid over de hoofdmacht, na het plotselinge vertrek van trainer Dick Schreuder naar de Verenigde Staten.

De lijstaanvoerder werd meteen al opgeschrikt door een snelle tegengoal van Vincent van den Berg, waarna Katwijk lang moest wachten op de gelijkmaker. Raoul Esseboom scoorde vanuit een corner, maar daar leek het bij te blijven op De Krom.

Pas in de extra tijd trok Katwijk de wedstrijd nog plotseling naar zich toe. Overtreding of niet? Binnen of buiten de zestien? De bal ging op de stip en aanvoerder Robbert Susan benutte dat buitenkansje uiterst koel (2-1).

Ook achtervolger Kozakken Boys werd door een strafschop in het zadel geholpen bij Rijnsburgse Boys, al was er hier geen enkele twijfel of de bal terecht op de stip lag. Na hands van Carlos Opoku maakte clubtopscorer Ahmed El Azzouti de openingstreffer, vrijwel meteen gevolgd door een rake knal van Gwaeron Stout (0-2).

HHC Hardenberg is nu derde, door de vierde opeenvolgende zege in 2018. Nu werd Barendrecht met 3-1 aan de kant gezet door de ploeg van Gert Jan Karsten.

Uitslagen zaterdag
Katwijk – Excelsior Maassluis 2-1
Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 0-2
FC Lisse – Achilles ’29 3-0
IJsselmeervogels – GVVV 1-1
HHC Hardenberg – BVV Barendrecht 3-1
De Treffers – Jong Sparta 3-2
VVSB – Koninklijke HFC 2-1