Nieuws

SV Spakenburg en Tom van der Neut gaan uit elkaar

SV Spakenburg en Tom van der Neut hebben besloten om uit elkaar te gaan. De 33-jarige verdediger wil de weg vrijmaken voor een nieuwe generatie en zelf een nieuwe uitdaging aangaan.

De technische commissie van SV Spakenburg en Tom van der Neut hebben de afgelopen periode verschillende gesprekken gevoerd. Daarin heeft de centrale verdediger – die ook op de linkerflank uit de voeten kan – aangegeven De Blauwen aan het eind van dit seizoen te verlaten. ,,We hadden Tom graag nog een seizoen behouden, maar omdat een aantal jongens van de lichting waarmee hij bij Spakenburg is begonnen een andere sportieve uitdaging zijn aangegaan, is hij zelf ook gaan overwegen om nog een keer elders te spelen. Een keuze die we uiteraard respecteren”, aldus de technische commissie.

In de officiële verklaring vervolgt de club verder: ,,Daarbij heeft hij ook aangegeven dat het misschien een goed moment is een nieuwe generatie de kans te geven. Die opstelling siert Tom, die met heel veel plezier bij Spakenburg heeft gespeeld en het als een fantastische club heeft beleefd.”

Tom van der Neut kwam in 2017 van FC Lienden. In zijn eerste seizoen bij Spakenburg werd hij direct kampioen in de Derde Divisie en was daarna in de Tweede Divisie een vaste waarde in de hoofdmacht. De verdediger heeft tot nu toe 94 officiële wedstrijden gespeeld voor SV Spakenburg (86 in competitieverband en acht duels in de strijd om de KNVB-beker) en daarin vijf keer gescoord.