Nieuws

SV Spakenburg haalt Everton Pires Tavares terug naar Nederland

Per 1 februari sluit de 28-jarige Everton Pires Tavares aan bij de selectie van SV Spakenburg. De speler vertrekt na een halfjaar bij Omonia Aradippou in Cyprus, na drie seizoenen in Werkendam bij Kozakken Boys onder contract te hebben gestaan. Hij tekent voor 1,5 jaar en is de derde versterking voor de Blauwen.

Tavares speelde in zijn jeugd nog samen met internationals Strootman en Wijnaldum, bij Sparta Rotterdam. Via clubs als ASWH en RVVH Ridderkerk kwam hij in 2015 bij Kozakken Boys terecht. Na drie seizoenen in Werkendam koos hij voor zijn ambities als profvoetballer en vertrok hij afgelopen zomer naar Sparta Rotterdam. Nog voor de start van het nieuwe seizoen koos Tavares toch voor een buitenlands avontuur en tekende een contract bij Omonia Aradippou uit Cyprus.

Voor Tavares heeft Cyprus helaas niet gebracht wat hij ervan had verwacht, waardoor de aanvallende middenvelder contract in Cyprus heeft laten ontbinden en nu voor een avontuur in Spakenburg kiest.

De Spakenburgse Derby komt te vroeg voor Tavares. Martijn Koelewijn, namens de Technische Commissie van Spakenburg: “We zijn erg blij dat Everton Pires Tavares voor SV Spakenburg gekozen heeft en dat hij vanaf februari al inzetbaar is, is een mooie bonus. Hij zal de komende weken nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden en te herstellen van een kleine ingreep. Tavares wordt nog steeds gezien als een van de beste aanvallende middenvelders van de Tweede Divisie en zijn exceptionele kwaliteiten sluiten daarmee naadloos aan op onze ambities. Daarnaast is Everton iemand die ontzettende gedreven is en het maximale uit zichzelf wil halen. Typische eigenschappen die wij in een voetballer zoeken en bij onze club passen.”