Nieuws

SV Spakenburg in achtervolging op favoriet IJsselmeervogels

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer IJsselmeervogels-SV Spakenburg.

Er is zaterdag een topaffiche te aanschouwen in het Europese topvoetbal. De Londonse derby tussen rood en blauw: Arsenal-Chelsea. Maar voor veel mensen begint de belangrijkste wedstrijd tussen rood en blauw die middag al om 15.00 uur met IJsselmeervogels-SV Spakenburg.

SV Spakenburg begon 2019 met een valse start door de 0-2 nederlaag tegen HHC Hardenberg. Buurman IJsselmeervogels is juist uit de startblokken gevlogen met de 2-3 zege bij lijstaanvoerder AFC. Het momentum ligt momenteel dus zonder twijfel bij de Rooien. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot kan vooral vertrouwen op het duo Mike van de Laar en Danny van den Meiracker. Van de Laar is de onbedreigde assistkoning van dit seizoen met elf voorbereide doelpunten achter zijn naam. Van den Meiracker moet Raily Ignacio (AFC) nog voor zich dulden in het topscorersklassement (11 om 15), maar de spits werd afgelopen zaterdag de eerste speler die de magische grens van vijftig doelpunten in de Tweede Divisie doorbrak. Met drie opeenvolgende zeges is het vertrouwen in het rode gedeelte van Spakenburg groot.

De Blauwen moeten winnen om de aansluiting met de subtop te behouden. De manschappen van trainer John de Wolf weten dat het beschikt over een goed eindschot. De laatste negen competitiedoelpunten werden gemaakt in de tweede helft, waarvan zeven in het laatste half uur van de wedstrijd. Mede daardoor won Spakenburg dit seizoen al twaalf punten na de zestigste minuut, meer dan iedere andere ploeg. Dat zal de blauwe Spakenburger moed geven.

Lees ook:

Ted Verdonkschot in principe nog een jaar bij IJsselmeervogels

Prachtig! Op bezoek bij.. IJsselmeervogels hoofdsponsor FishPartners

SV Spakenburg verlengt met Vreekamp

SV Spakenburg breekt met drie spelers