Nieuws

SV Spakenburg neemt met unieke ervaring afscheid van bekerstrijd

Ondanks de 7-0 nederlaag bij Ajax heeft SV Spakenburg met opgeheven hoofd en met een unieke ervaring afscheid genomen van de strijd om de TOTO KNVB Beker.

Welke voetballer uit de Tweede Divisie kan beweren dat hij ooit voor 53.000 toeschouwers in de Amsterdam Arena heeft gespeeld? Veertien spelers van SV Spakenburg kunnen nu zeggen dat het voor hen geldt, want de wedstrijd voltrok zich in een kolkende sfeer die amper onder deed voor de avonden in de Champions League van de regerend landskampioen. Dat het speciaal was voor de mannen uit het vissersdorp werd vooraf al duidelijk, want Thomas van den Houten had zelfs zijn voetbalschoenen vergeten.

De ploeg van trainer Eric Meijers deed er vervolgens alles aan om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Er werd een blauwwitte muur opgetrokken voor het doel van Jordy Deckers, die altijd in bekerduels de voorkeur krijgt boven eerste keus Leon ter Wielen. Misschien wel juist, omdat Ajax aantrad met veel reserves die zich duidelijk wilden bewijzen, kregen de gasten te maken met een ontketende thuisclub. Vandaar dat Spakenburg het achttien minuten volhield, maar toen voor de eerste keer moest capituleren door een doelpunt van Siem de Jong.

Uiteindelijk hield de formatie uit de Tweede Divisie in de eerste helft nog redelijk stand, want de ploegen gingen met 3-0 rusten. Na rust maakte Ajax het kwaliteitsverschil echter duidelijk: 7-0. Voor Spakenburg was het wel een tegenvaller dat het door een blessure van Everton Pires Tavares de laatste tien minuten met tien man verder moest, omdat Meijers op dat moment al drie keer had gewisseld.

Op de foto poseren de basisspelers van SV Spakenburg voorafgaan aan de wedstrijd in het grootste stadion van Nederland. Daarna mochten zij in de uitverkochte Amsterdam Arena in actie komen.