Nieuws

SV Spakenburg en Ties uit elkaar

De huidige nummer zes van de Tweede Divisie, SV Spakenburg, maakte bekend dat Philip Ties de club in de zomer verlaat. Om niet te breken met het eigen beleid, waarbij spelers uit de eigen kweek voldoende perspectief wordt geboden op kansen in het eerste elftal, wordt afscheid genomen van de 32-jarige routinier.

De multi-inzetbare speler – die voor zijn dienstverband bij de club actief was voor onder meer VV Staphorst, ACV Assen en SC Genemuiden – had zelf aanvankelijk nog vertrouwen in een voortzetting van de samenwerking. ,,Lang zag het er naar uit dat de samenwerking nog een jaar langer zou duren, maar helaas heeft de TC een andere keus gemaakt”, zo reageerde Ties in de persverklaring van SV Spakenburg.

Dat de club de samenwerking niet wilde verlengen, heeft te maken met de prioriteit die zij geeft aan talentontwikkeling van de eigen jeugd. Het bestuurslid Technische Zaken, Martin Koelewijn, wilde daarom benadrukken dat het voortijdige afscheid zeker niet te maken heeft met zijn inzet. De speler kenmerkte zich juist door zijn grote werklust, betrokkenheid en niet onbelangrijk, zijn multi-inzetbaarheid. Koelewijn betreurt daarom het besluit, maar ziet er ook de bittere noodzaak van in. ,,Hoewel Ties nooit verzaakt en altijd overal inzetbaar is, is ervoor gekozen het contract niet te verlengen. Volgend seizoen is de bezetting op het middenveld meer dan op orde. Verder zou het behouden van een extra middenvelder als Ties ons ingevoerde beleid tegenspreken, om onze eigen jongens de kans en ruimte te geven om zichzelf te ontwikkelen.’’

Ties speelde sinds de zomer van 2016 voor de club, nadat hij kwam destijds transfervrij overkwam van HHC Hardenberg.