Nieuws

SV Spakenburg trekt routinier Istvan Bakx aan

SV Spakenburg heeft de selectie uitgebreid met een ervaren middenvelder. Istvan Bakx draagt komend seizoen het shirt van de Blauwen. De 33-jarige, geboren Zeeuw komt over van Go Ahead Eagles.

Maandag trainde Istvan Bakx (foto) voor de eerste keer met de club van trainer John de Wolf. De afgelopen weken trainde de offensieve middenvelder mee met FC Den Bosch, maar door de onzekerheid in Brabant rond de afwikkeling van de ‘kwestie-Jordania’ leidde dat niet tot een contract. Van Go Ahead Eagles kreeg hij deze zomer wel een nieuw voorstel om zijn overeenkomst te verlengen, maar deze wees Bakx af omdat er te weinig waardering uitsprak.

Bakx stond lange tijd bekend als de zogenaamde Google-spits. Trainer Hein Vanhaezebrouck van KV Kortrijk was op zoek naar een linkeraanvaller en na het intikken van die woorden verscheen daarop de naam van de oud-jeugdspeler van Feyenoord, die op dat moment bij HSV Hoek speelde. In het shirt van Sparta Rotterdam had hij een seizoen eerder zijn debuut gemaakt in de Eredivisie.

Voor Kortrijk maakte hij zeventien doelpunten, waarna hij werd ingelijfd door KRC Genk. De blauwhemden uit Belgisch-Limburg verhuurden hem later aan FC Den Bosch, waarna Willem II hem in 2012 definitief inlijfde. Daarna speelde Bakx voor AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch, TOP Oss en afgelopen seizoen Go Ahead Eagles. In 310 profwedstrijden maakte hij vijftig doelpunten.

Tekst: Sander Berends