Nieuws

Sven van Ingen blijft in Werkendam

De meest besproken man van de eerste speelronde van dit seizoen heeft zijn contract verlengd. Het betekent dat Sven van Ingen zijn contract met Kozakken Boys met twee jaar heeft verlengd.

Van Ingen belandde in 2017 bij de club uit Werkendam, nadat hij eerder in de jeugd bij FC Twente en De Graafschap, waarna hij via FC Lienden en TEC naar Kozakken Boys ging. De verdediger speelde sindsdien 42 duels in de hoofdmacht. ,,Ik wil de club gewoon trouw blijven in en ik zie voor mijzelf voldoende uitdaging. Ik voel me erg prettig hier en heb een klik met de mensen van de club en de supporters. Verder hebben mijn vriendin en ik recent een huis gekocht in Werkendam, op steenworp afstand van het veld. Volgend jaar gaan we er wonen.

Hij baarde tijdens de eerste wedstrijd van deze competitie nog opzien, omdat Van Ingen als verdediger doelman werd. De club uit Werkendam verloor al na zeven minuten haar eerste doelman Richard Arends. Die verliet het veld geblesseerd. Zijn vervanger Nils den Hartog deed amper een kwartier mee toen hij een ogenschijnlijk kleine botsing had met een speler van AFC. Zijn kwetsuur bleek echter ernstig, want hij werd zelfs van het veld gedragen door een brancard. Het was natuurlijk een scenario waarmee niemand rekening had gehouden, want er waren geen extra doelmannen beschikbaar. Het betekende dat verdediger Sven van Ingen voor de rest van de wedstrijd op doel kwam te staan. Van Ingen: ,,Ik moest keepen, omdat ik de langste ben. Ik heb nog nooit serieus op doel gestaan. Hoogstens een keer op de training voor de lol. Ik heb nog aardig wat ballen uitgehouden, maar aan het doelpunt kon ik helaas niets doen.

Op de foto staatSven van Ingen centraal achter.

Lees ook:

Jeffrey van Nuland bindt zich als eerste aan Kozakken Boys